Secret Spot Wines "Lacrau Porto 20 years old"

Portugal
Regio: Douro
Druivensoorten: Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Cão, Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional.

Bij vele wijn-en architectuurreis naar Portugal hebben we zeer veel Port geproefd & hebben ervaren hoeveel verschil er is in kwaliteit van smaak. Port onderscheidt zich met name naarmate de wijn langer heeft gerijpt. Zo is er al een duidelijk verschil tussen de licht geoxideerde Tawny ports, dan de meer fruitige Ruby varianten. Maar vanaf 20 jaar krijgt een Tawny zo’n mooie zachte fluwelen smaak. Deze Lacrau Tawny Port van 20 jaar oud is op ambachtelijke wijze geproduceerd door de absolute Portugese top-oenologen Rui Cunha & Goncalo Sousa Lopez & heeft gerijpt in gebruikte vaten van 550 liter, in de traditionele Tawny-stijl.

De kleur van deze porto verandert door de rijping van bruinrood naar geelbruin. In de neus vinden we vooral geroosterde aroma’s terug van gedroogd fruit, kaneel & lavendel. Heeft een heel fijne, evenwichtige en elegante smaaktoets met een mooie aanhoudende zuurtegraad.

Heel fraai bij gedroogd fruit, boerenham, wild, eend of ganzenlever met sinaas of peer, blauwe schimmelkazen, en desserts.

 

Sambuca "Rossi d' Angera”

Italië
Regio: Lombardije

De geschiedenis van Sambuca is nauw verbonden met de stad Civitavecchia, die dicht bij Rome in de regio Lazio ligt. Het oorspronkelijk drankje is waarschijnlijk vele eeuwen geleden ontstaan: al in de 9 e eeuw importeerde de haven van Civitavecchia anijs uit het oosten. Deze Italiaanse anijslikeur heeft een alcoholpercentage van 40 % en wordt traditioneel geserveerd met 3 koffiebonen in het glas die symbool staan voor gezondheid, rijkdom & geluk.

Deze klassieker is helder van kleur. Groene anijs, steranijs en vlierbloesem, samen met andere specifieke aromatische kruiden, geven leven aan deze aangename zoete, harmonieuze & karakteristieke likeur.

 

Limonello "Rossi d' Angera”

Italië
Regio: Lombardije

Limonello, is een creatieve naam voor een limoncello uit Lombardije. Deze likeur is gemaakt van citroenen die gerijpt zijn aan de Amalfitaanse kust en in Sicilië. Karakteristiek zijn het intense aroma’s met een fluweelzachte, rijke en sappige smaak die perfect doet denken aan geurende citroenen.