Wijnen de greef Dendermonde Rosé

Huisbereide zuiderse apero

Proef onze heerlijke, huisbereide zuiderse apero!Een frisse cocktail die gemaakt wordt op basis van gin.Relatief neutraal qua smaak en met een lichte citrus touch.Gecombineerd met vers limoensap en afgewerkt met een espuma op basis van gin-tonic.Een pareltje van eigen creatie dat bij ‘Wijnen De Greef’ al enige tijd razend populair is!

Uitstekend als apero, sushi, tapas, zeevruchten.


Wijnen de greef Dendermonde Rosé

Porto-Portal D'Azenha - 10 years old

Portugal

Regio: Douro
Druivensoorten: Touriga Nacion, T. Roriz, Touriga Franca, T. Barroca

Portal d’Azenha is het wijndomein van de Belg Roland Heelen met 60 hectare eigen wijngaarden en een sterk team van oenologen en wijnmakers. Port wijnen maakt Roland samen met de Portugese kenner Miquel Braga, eigenaar van de Quinta do Mourão. Evenwicht tussen zoet, zuur en alcohol zijn essentieel, een vaardigheid die Portal d’Azenha tot in detail beheerst.

Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van ‘RD du Douro’ en wordt gemaakt en gebotteld volgens de traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober. Gisting in inoxen cuves. De most ondergaat een gistingsproces, dat wordt gestopt door de toevoeging van brandewijn van 77% vol. wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt. De wijn oudert 10 jaren lang in vaten, waarna het wordt gescheiden van het bezinksel en eventueel het alcoholgehalte aanpassen.

De kleur van deze porto verandert door de rijping naar bruinrood. In de neus vinden we fruitige aroma’s, met smaaktoetsen van noten en karamel. *** Heel fraai bij gedroogd fruit, boerenham, wild, eend of ganzenlever met sinaas of peer, blauwe schimmelkazen, kazen met truffel en desserts.