Wijn van de maand April

Wijn van de maand April

Beste wijnliefhebber,

In deze moeilijke periode zal het voortaan ook mogelijk zijn om uw favoriete wijn te bestellen, en dit op onze nieuwe webshop via www.wijnendegreef.be Wij leveren deze dan ook met veel plezier bij u aan huis.

Er zal telkens ook een bepaalde wijn van de maand verkozen worden, dit afhankelijk van enkele seizoensgebonden gerechten.

* Wijn April in de kijker:

De eerste primeur asperges zijn er, dus het is weer tijd voor die krokante, pittige aspergewijnen.

Wat dacht je van: Weingut Kolkmann Brunnthal Gruner Veltliner Wagram, (bijlage) nu in promotie met extra 10% korting!

Als het op Oostenrijkse druiven aankomt is Grüner Veltliner de onbetwiste koningin. Deze koningin levert wijnen die een glimlach om je lippen toveren: fris met een peperig toetsje, een vleugje honing en een stevige dot mineraliteit.

Grüner Veltliner betekent letterlijk "groene druif van het dorp Veltlin in Tirol". Wil je vlotjes meekunnen in het wijnmilieu, spreek dan achteloos en met een zekere kennersair over "Der Grüne".

Der Grüne van Kolkmann komt uit Wagram, als regio één van die geheimtips uit Oostenrijk. Hier zijn diepe lagen lössbodem terug te vinden, ooit nog afgezet aan de kust van een prehistorische oceaan. De naam Wagram komt van Wogenrain wat "kust" betekent.

Schil de asperges, maar voordat je begint, schenk je alvast een glas van Der Grüne uit (werkt toch altijd zo gemakkelijker). En dan asperges à la flamande (ik serveer deze het liefst met een extra gepocheerd eitje) en dan verder genieten van dat heerlijke glas Grüner Veltliner.

Mvg, en hou jullie gezond!

Wijnen De Greef