Welke tafel past in jouw living?

Welke tafel past in jouw living?

Aan tafel beleef je de gezelligste momenten. Met je gezin of met je vriendinnen blijf je er vaak urenlang na de maaltijd napraten. Om die momenten in ere te houden is het uiteraard belangrijk om een goede tafel in huis te hebben. Op zoek naar een nieuwe? Welke stijl, vorm en grootte kies je dan? Lees verder voor tips om je keuze zo gemakkelijker te maken.

Plaats

Eerst en vooral is het belangrijk om te beslissen waar je je nieuwe tafel zal zetten. Krijgt hij een mooie plaats in de living of is het de bedoeling om hem in de eethoek dichtbij de keuken te zetten? Uiteraard zal die beslissing cruciaal zijn om de stijl, de vorm en vooral de grootte van je toekomstige tafel te bepalen.

Stijl

Beslist waar je nieuwe tafel zal komen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de stijl van die ruimte. Komt hij bijvoorbeeld in je moderne en kleurrijke keuken te staan? Dan zou het een beetje vloeken om er een tafel in landelijke stijl met veel versiering te plaatsen. Zo’n tafel komt dan misschien net wel tot zijn recht in een grote living, waar de stijl al tegen het landelijke aanleunt. Een niet onbelangrijk punt om bovendien mee rekening te houden, zijn je stoelen. Passen die van kleur, lengte en stijl bij je nieuwe tafel? Bij een nieuwe tafel hoef je namelijk niet per se ook nieuwe stoelen te kiezen, maar het kan natuurlijk wel.

Kleur

Ook de kleur van je tafel bepalen, is geen gemakkelijke beslissing! In een moderne keuken zal een witte, marmeren tafel mooi staan bijvoorbeeld. Heb je voor de rest een sober interieur? Dan kan het ook leuk zijn om net een kleurrijke tafel te kiezen. Wil je dat je tafel niet té veel in het oog springt? Dan is een houten tafel sowieso een goed idee! Houten tafels gaan lang mee en word je ook niet snel beu. Bovendien kan je de tafel ook kleurrijker maken door er een tafelkleed of placemats op te leggen.

Vorm

De vorm van de tafel is ook nog een moeilijke knoop die je moet doorhakken. Een ronde tafel past perfect in een gezellige keukenhoek terwijl in je living een rechthoekige of ovale tafel meer tot zijn recht komt. Zeker grote boomstamtafels zijn een echte blikvanger in je woonkamer. Ze bestaan in alle soorten en maten én geven je interieur onmiddellijk een duurzame uitstraling.