Tegeltrends van het seizoen: kleuren en stijlen

Tegeltrends van het seizoen: kleuren en stijlen

Staat er een renovatie of verbouwing in je woning op de planning? En staat het uitzoeken van nieuwe tegels daarom op je to-do lijstje? Je komt er dan natuurlijk graag achter wat de trends op het gebied van tegels van dit seizoen zijn. Hierdoor geef je je interieur namelijk meteen een goede opfrisbeurt en de ruimte krijgt een eigentijdse uitstraling. Er zijn een aantal opmerkelijke trends die je zeker in de gaten moet houden. Wat de meest geliefde trends van het seizoen zijn, lees je hier.

Een langwerpige en smalle tegel is enorm geliefd voor de keuken en badkamer

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen in woonwinkels, in tijdschriften of door een blog online te lezen. Het gebruik van een langwerpige en smalle tegel is dit seizoen een van de grootste trends. Het sluit haarfijn aan op woonstijlen zoals hotel-chique, Japandi en klassiek. En dankzij het gigantische aanbod aan kleuren en afmetingen, is er voor iedere ruimte altijd wel een perfect aanbod te vinden. Niet zo gek dus dat meer en meer woningbezitters voor deze variant kiezen. Tip! Met de juiste tegelprofielen is deze blikvanger in de ruimte ook nog eens erg strak afgewerkt.

Pak uit met een opvallend kleurtje en maak van de betegelde wand een blikvanger

Of je nu gaat voor een metrotegel, een hexagon tegel of een klassieke vierkante tegel. In alle gevallen zijn dit soort modellen vaker te verkrijgen in gekke en opvallende kleuren. Want hierdoor weet je zeker dat de ruimte meteen de aandacht trekt. Misschien ga je graag voor een pasteltint of je gaat voor gewaagd door een enkele muur van een goudkleurig tegeltje te voorzien. Wat de beste kleuren zijn voor de tegels bij jou in huis, hangt dus voor een erg groot deel van je eigen smaak af.

Stem het gebruik van wand- en vloertegels altijd goed op elkaar af

Het gebruik van opvallende kleuren of een gek patroon kan zomaar de kers op de taart van het interieur zijn. Maar je voorkomt natuurlijk wel het liefste dat het geheel rommelig over gaat komen. Kijk daarom altijd kritisch naar het kleur- en materiaalgebruik en stem de kleur van de tegels op de wand perfect af met de kleur van de tegels op de vloer, bijvoorbeeld met een tegeldeksel. Zo weet je zeker dat je de plank niet zo snel mis kunt slaan. Ga je op korte termijn al aan de slag met het upgraden van het interieur?