Steeds meer Belgen overwegen een reis naar Australië

Steeds meer Belgen overwegen een reis naar Australië

Waar een vakantie in de eigen regio de afgelopen jaren populair was, kiest men dit jaar steeds vaker voor een reis naar een bestemming buiten Europa. Men overweegt bijvoorbeeld een vlucht naar Australië met Travelessence, kiest voor een vakantie naar Nieuw-Zeeland of besluit rond te trekken door landen in het zuidoostelijk deel van Azië. Het zijn landen die zich ieder kenmerken door het mooie weer, de gastvrije bevolking en de grote diversiteit aan natuur en cultuur. Combineer een bezoek aan steden met rondtochten door de diverse natuurgebieden in deze regio’s. Het laat je letterlijk de andere kant van de wereld zien. Ten opzichte van landen in het zuidoostelijk deel van Azië bieden Nieuw-Zeeland en Australië het voordeel, dat deze landen beter ontwikkeld zijn.

Tip: het is afhankelijk van de regio in Australië die je wilt bekijken, wat de beste periode is voor een rondreis Australië. Het populaire zuidelijk deel van het continent kun je het beste in de periode van september tot en met december bezoeken.

Bezoek Melbourne en Sydney tijdens je reis

Zoals reeds aangehaald werd, biedt Australië je tal van fraaie plekken. Steden als Melbourne en Sydney zouden niet op de lijst met bezienswaardigheden die je gaat bekijken mogen ontbreken. Het zijn prachtige, moderne en hele gezellige steden. Combineer hier het bekijken van de fraaie architectuur van onder meer het Opera House, met een bezoek aan de botanische tuinen en de grote winkelcentra. Andere Australische steden die je zou kunnen overwegen zijn onder meer Perth en Adelaide.

Combineer de steden met natuur en ontspanning

Je bezoekt Australië niet alleen voor zijn prachtige, sfeervolle steden. Je wilt er ook de ongerepte natuur bekijken en voldoende tijd hebben om te ontspannen op de kenmerkende witte stranden van het land. Breng hiervoor een bezoek aan Coral Bay en Exmouth, gelegen aan de westkust van het continent. Ze vormen de toegangspoort tot Ningaloo Reef, wat volgens sommige reizigers een nog mooiere regio is dat het Great Barrier Reef. In deze regio vind je meer dan tweehonderd soorten koraal, evenals dat je hier haaien en schildpadden kunt vinden.

Ook Fraser Island is een bezoek waard; het is het grootste zandeiland wat je op de wereld zal vinden. Je kunt hier prachtig zwemmen, ontspannen en bijvoorbeeld snorkelen. Een derde bestemming voor op je lijstje: Whitsundays. Het is een eilandengroep met hagelwitte stranden en azuurblauw water in zee.