Personeel werven binnen de agrarische sector: 3 tips

Personeel werven binnen de agrarische sector: 3 tips

De agrarische sector in België heeft dringend behoefte aan nieuw en gekwalificeerd personeel. Dit is één van de belangrijkste sectoren van ons land en er is steeds minder goed personeel te vinden. Het werven en selecteren van nieuw personeel is dan ook een enorme klus. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt vereenvoudigen. We zetten drie tips op een rij.

1. Maak gebruik van een recruitment agency

Een slimme manier om snel aan nieuw personeel te komen, is door het inschakelen van een recruitment agency. Zij weten precies wat nodig is om de juiste kandidaat voor jouw bedrijf te vinden. Je kunt hier zelf een vacature uitzetten en contact opnemen voor vragen en advies. Op die manier vind je precies wat nodig is om jouw bedrijf weer verder te laten groeien. Het enige wat nodig is, zijn de juiste mensen om je hierbij te helpen. Die vind je eenvoudig dankzij een recruitmentbureau.

2. Werven en selecteren van personeel

De werving en selectie van personeel kan nogal wat tijd in beslag nemen. Door gebruik te maken van de juiste kanalen, kun je al ongelooflijk veel tijd besparen. Maar wellicht zijn er ook mensen in de nabije omgeving die binnen de vacature passen. Bespreek dit daarom met collega’s. Wellicht kun je zo heel snel een geschikt persoon toevoegen aan jouw bedrijf. Natuurlijk kun je ook gewoon een vacature uitzetten, maar plaats deze dan wel op pagina’s waarvan je zeker weet dat jouw doelgroep aanwezig is.

3. Leg afspraken direct schriftelijk vast

Heb je een geschikt iemand gevonden? Dan is het belangrijk om vanaf het begin de gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen. Zo voorkom je dat hier in de toekomst onduidelijkheid over kan ontstaan. Beide partijen moeten het eens zijn met de afspraken, alvorens er een dienstverband aan kan worden gegaan.