Internationale zending? Voordelig met groupage transport!

Internationale zending? Voordelig met groupage transport!

Ben je op zoek naar een voordelige manier om producten naar het buitenland te verzenden? Bij kleine ladingen is groupage transport een interessante optie. Hierbij worden verschillende goederen van verschillende afzenders gecombineerd in één enkel transportvoertuig (bijvoorbeeld een vrachtwagen of container). Door de goederen te verzamelen op een centraal overslagpunt, kunnen ze vervolgens in één zending worden vervoerd. Wil je bijvoorbeeld een zending naar Frankrijk laten vervoeren? Dan biedt groupage transport diverse voordelen.

Een kostenbesparende werkwijze

Vooral bij kleinere zendingen is het vaak veel kosteneffectiever om te kiezen voor deelladingtransport, omdat je hierdoor de transportkosten kunt delen met meerdere afzenders. Een transport naar Frankrijk bijvoorbeeld is een stuk voordeliger wanneer er een vrachtwagen rijdt die niet alleen jouw zending, maar ook die van andere verzenders meeneemt.

Beter voor het milieu

Deelladingverzending is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Stel je voor dat een vrachtwagen halfleeg richting het buitenland gaat, omdat de zending tamelijk klein is. Dat is uiteraard zonde van de niet-gebruikte ruimte. Groupage transport kan de CO2-uitstoot verminderen en draagt hierdoor bij aan een milieuvriendelijker manier van transport.

Een handig netwerk

Groupage transportbedrijven hebben vaak een uitgebreid netwerk in de landen waar zij heen rijden. De chauffeurs spreken in de meeste gevallen de taal van het land waar ze heen gaan en kennen de route goed. Ook is de ervaring in het organiseren van verzendingen vaak groot. Hierdoor is er sprake van een hoge betrouwbaarheid. Daarnaast bieden ze vaak diensten aan met regelmatige vertrek- en aankomsttijden. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Minder kans op schade

Je kunt er uiteraard voor kiezen om een kleiner pakket te verzenden met een koerier of per post. De kans is groot dat je pakket dan een aantal keren van voertuig naar voertuig wordt verplaatst. Bij groupage transport heb je veel minder van zulke overgangen, doordat alles op één plek wordt verzameld en vervolgens tot aan het afleveradres wordt gebracht. Zo wordt de kans op schade verkleint en komt je zending goed en snel aan op het afleveradres.