Breng de warmte in je badkamer met badkamer verwarming

Breng de warmte in je badkamer met badkamer verwarming

Er zijn zo van die dagen dat je ‘s ochtends nog met je ogen half toe het bed uitstapt. De ideale manier om je dan helemaal wakker te maken is door een lekkere warme douche te nemen. Wel wil je natuurlijk vermijden dat je al klappertandend de douche uitstapt omdat de badkamer zo koud is. Gelukkig kan je dit vermijden door je badkamer goed te verwarmen. Maar hoe dan? Wel, er zijn namelijk verschillende opties.

Vloer- en wandverwarming

Een van de manieren om ervoor te zorgen dat je badkamer lekker warm is en je badkamermeubel niet koel aanvoelt, is door vloerverwarming te laten plaatsen. Er bestaan 2 soorten vloerverwarming. Zo kan je kiezen voor verwarmingsbuizen onder je vloer die worden aangesloten op je verwarmingscircuit. Je hebt hier dus een centraleverwarmingsketel voor nodig. De buizen bevatten warm water, die dan warmte afgeven aan de vloer. Heb je geen centraleverwarmingsketel maar wil je wel je voeten warm houden, dan kan je een elektrische vloerverwarming laten plaatsen die wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een andere optie is wandverwarming. Ook hier bestaan er 2 soorten. Zo kan je kiezen voor buizen die in de muren worden geplaatst en worden aangesloten op de centraleverwarmingsketel, of voor elektrische verwarmingsmatten of kabels in je muur. Zowel vloer- als wandverwarming zijn ideaal wanneer je bijvoorbeeld een kleine badkamer hebt en je een onzichtbare verwarming verkiest om plaats te besparen. Je kan ze trouwens ook met elkaar combineren.

Radiatoren

Radiatoren komen voor in verschillende modellen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een paneelradiator. Zoals de naam al zegt, wordt er hierbij dus een paneel tegen je muur geïnstalleerd. Door de grote warmteafgifte verwarmt een paneelradiator in no-time je badkamer. Ook kan je kiezen voor een handdoekradiator, die komt met een extra troef. Je kan er namelijk je droge handdoek op laten rusten zodat je jezelf met een warme handdoek kan afdrogen na het douchen. Een elektrische radiator stick biedt je ook deze mogelijkheid. Zowel een handdoekradiator als een elektrische radiator stick komen voor in leuke designs, zo vind je ongetwijfeld wel een radiator die perfect bij je interieur past!

Infraroodverwarming

Een nieuwere methode is het gebruik van infraroodverwarming. Deze manier van verwarmen werkt op elektriciteit en kan je vergelijken met de zon: je voelt de warmte die de infraroodverwarming uitstraalt meteen op de huid. Spanje in je badkamer dus! Je kan deze verwarming plaatsen aan het plafond of de muur. Een ander voordeel van dit soort verwarming is dat deze weinig stroom verbruikt.