Een mooiere badkamer creëren doe je met deze 4 tips
Geplaatst op 17-08-2023

Een mooiere badkamer creëren doe je met deze 4 tips

De badkamer hoort een schone plek te zijn waar je heerlijk kunt douchen of in de ochtend je gezichtsroutine naadloos uit kunt voeren. Een belangrijke voorwaarde voor veel mensen om deze plek helemaal eigen te maken, is ervoor zorgen dat een badkamer mooi wordt. Maar hoe krijg je dit precies voor elkaar? In deze blog vind je enkele handige tips waarmee je dit doel binnen mum van tijd zal bereiken. Lees dus snel verder om hiervan te profiteren.

Alles begint met de tegels

De eerste tip die we je mee willen geven, is om de juiste badkamertegels te selecteren. Het is nooit een goed idee om voor een normale vloer of tegels te kiezen in je badkamer doordat deze waterschade niet kunnen voorkomen. Focus je daarom op het uitzoeken van passende badkamertegels. Via plekken als Tegels in huis is het eenvoudig om uit een groot aanbod aan tegels te kiezen. Badkamertegels vormen het fundament voor je badkamer qua stijl en kleur, waardoor het belangrijk is om je tijd te nemen met het maken van deze beslissing.

Hang planten of bloemen op

Een andere eenvoudige maar effectieve manier om je badkamer te verfraaien, is door het ophangen van planten of bloemen. Planten kunnen een frisse en levendige sfeer aan je badkamer toevoegen, terwijl ze ook de luchtkwaliteit verbeteren. Kies voor planten zoals varens of orchideeën, die goed gedijen in de omstandigheden van een typische badkamer. Je kunt ze aan de muur hangen, op planken plaatsen of zelfs in een hoek van de doucheruimte zetten. Bloemen kunnen ook een vleugje kleur en een aangename geur aan je badkamer toevoegen, waardoor deze ruimte nog aantrekkelijker wordt.

Voeg een decoratief douchegordijn toe

Een derde tip is het toevoegen van een decoratief douchegordijn aan je badkamer. Dit is een eenvoudige en betaalbare manier om een vleugje persoonlijkheid en stijl aan de ruimte toe te voegen. Douchegordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en stoffen, zodat je er een kunt kiezen die past bij de rest van je badkamer decor. Je kunt kiezen voor een klassiek wit gordijn voor een minimalistische look, of voor een gedurfd patroon om een statement te maken.

Je verlichting vervangen

Het vervangen van je verlichting is de vierde tip voor het creëren van een mooiere badkamer. Verlichting speelt een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer in elke ruimte, en de badkamer is geen uitzondering. Het kiezen van de juiste verlichting kan je badkamer transformeren van een puur functionele ruimte naar een ontspannend toevluchtsoord. Overweeg om meerdere lichtbronnen toe te voegen, zoals ingebouwde spotlichten voor algemene verlichting, sfeerverlichting voor een ontspannende sfeer en taakverlichting voor specifieke gebieden zoals de spiegel. Zorg er ook voor dat de verlichting die je kiest, past bij de stijl en het kleurenschema van je badkamer.