Hoevewinkel Puur Local

Uw hoevewinkel te Retie voor vers vlees, zuivel en streekproducten

Wie zijn wij?

Wij zijn Olivier en An. Olivier heeft al van jongsaf een hart voor koeien. Hij heeft een boerderij met verschillende honderden dieren en hij handelt ook in vee.

PUUR

Wij kweken al jaren verschillende Franse rassen om te ontkomen aan de talrijke keizersneden en het overmatig gefok van het Belgische wit-blauwe ras. Ondertussen zijn wij goed bekend met onze rassen: Blonde Aquitaine, Aubrac, Salers, Limousins, Charolais en Black Angus. De voorgaande rassen worden allemaal nog op een natuurlijke manier gehouden. Deze rassen hebben bijna altijd een oorspronkelijke manier van afkalven; kijzersnedes komen bijna niet voor. Onze koeien groeien al een twintig jaar bij ons op de boerderij in Retie en op verschillende velden in Dessel, Geel en Ennal.

Onze dieren leven veel in de natuur op de weide. Daar kunnen ze extra genieten van het mooie Belgische weertje ;-). Wanneer het echt koud wordt of wanneer er overdreven neerslag uit de lucht valt, zijn de dieren blij dat ze binnen kunnen schuilen. In de winter staan de meeste van onze dieren dan ook even binnen. Wanneer de kalfjes in het voorjaar worden geboren, staan de meesten al terug buiten. De kalfjes zuigen tot rond hun 7 maanden bij hun moeder. Zo krijgen ze alle afweerstoffen mee. Er zijn dan ook weinig ziektes op onze boerderij.

Local

Buiten ons vlees bieden wij ook nog verschillende specialiteiten van collega-boeren aan. Meerdere boeren uit de omgeving zijn bezig met zelfverwerking. Verschillende van hun producten kan je in onze winkel terugvinden. Wij bieden verschillende zuivelproducten, aardappelen, wekelijkse pakketten biogroenten en -fruit, vers gemalen meel... aan.

Ook hebben wij de de samenwerking gevonden met enkele ondernemers die ook garant staan voor pure producten en ambacht. Bewerking van aardappelen, fruit en groenten, enkele brouwerijen, mosterd, ...