Zo krijg jij deze zomer je badkamer brandschoon
Geplaatst op 12-07-2023

Zo krijg jij deze zomer je badkamer brandschoon

In de zomervakantie maken veel mensen tijd voor een grote zomerschoonmaak. Die ramvolle kastjes worden leeggeruimd, er wordt eindelijk gestofzuigd onder de bank en de bankbekleding wordt gewassen. Eén van de rottigste vertrekken in huis om schoon te maken is zonder twijfel de badkamer. Geen zorgen! In dit artikel leggen wij je uit welke dingen je moet doen om jouw badkamer weer brandschoon te krijgen.

Schimmel verwijderen

Schimmel ontstaat op vochtige plekken en laat de badkamer nou het vochtigste vertrek in je huis zijn. De warme waterdamp van de douche vormt de ideale leefomgeving voor schimmels. Je komt schimmel dus ook vaak tegen op het douchegordijn of in de voegen van de muur bij de douche. Het ziet er smerig uit en kan op termijn erg akelig gaan ruiken. Gelukkig is schimmel verwijderen niet heel ingewikkeld. Met de juiste spray kun je de schimmel doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tip: draag een mondkapje tijdens dit proces, de geur die vrijkomt bij de loskomende schimmel kan nogal onprettig zijn.

Kalk verwijderen

In gootstenen en douchecabines blijven helaas vaak kalkresten zitten. Dit is niet heel smerig, het is immers afkomstig uit het water waar je jezelf mee gewassen hebt, maar het ziet er niet heel mooi uit. Kalkaanslag is gelukkig makkelijk te verwijderen. Schaf een speciale spray hiervoor aan, of vul een spuitbus met heet water en schoonmaakazijn en spuit dit over de kalkaanslag. Paar minuutjes laten inwerken en je kunt de lelijke plek zo wegvegen

Zeepresten verwijderen

Zeepresten kunnen als een vieze, gladde aanslag op de vloer van de douchecabine blijven zitten. probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door na het douchen je sop goed weg te spoelen. Het is immers een beetje vies en bovendien kan je erover uitglijden. De rest kun je tijdens de schoonmaak heel makkelijk met wat allesreiniger en een schuursponsje van de vloer boenen.

Dat doucheputje!

Het is niemands favoriete bezigheid, maar eens in de zoveel tijd moet dat doucheputje toch even goed schoongemaakt worden. Als je dat niet doet kan je akelige verstoppingen krijgen in de douche en een professional inhuren die dat voor je verhelpt kan tot vele honderden euro’s kosten. Om het putje zo goed mogelijk leeg te krijgen schroef je hem open en haal je met een satéprikker of mes de vieze haren en zeepresten eruit. Eventueel (voor de echte die-hards) kun je het putje aan de binnenkant nog even goed schoonmaken met een schuurspons en wat allesreiniger. Handschoenen en een mondkapje zijn hierbij erg aangeraden. De badkamer is en blijft een akelige plek om schoon te maken, maar met deze tips krijg jij je badkamer deze zomer zo schoon als hij nog nooit geweest is!