Fotoalbums

Apotheek R.G. Rebry

Uw apotheek voor geneesmiddelen, cosmetica en voedingssupplementen te Geraardsbergen

Apotheek R.G. Rebry uit Geraardsbergen (Schendelbeke) heeft alles wat een toekomstgerichte apotheker moet hebben: een afleverrobot, een blisterrobot en een softwarepakket dat perfect op beide robots is afgestemd.

Meer dan 40 jaar geleden is apr. R.G. Rebry gestart met een eigen apotheek. Omdat hij zelf niet de man is om dag in dag uit in de apotheek te staan, maar ook omdat hij een perfecte service wil bieden, werkte hij al snel met personeel. Is een geneesmiddel bv. niet voorradig? Dan zal hij het u thuis bezorgen. Ondertussen is zijn apotheek zeven personeelsleden rijk. Er is dan ook een enorme evolutie geweest, om het onderscheid te kunnen maken met andere apotheken.

Twee jaar geleden heeft apr. R.G. Rebry zich al een blisterrobot aangeschaft. Ondertussen bevoorraadt de apotheek vijf woonzorgcentra. Om de verdeling nog vlotter te laten verlopen, dokterde hij een systeem uit met nummers. Elk chronisch geneesmiddel krijgt een nummer en zit in het overeenstemmende canister in de robot, en in de overeenstemmende doos. De voorschriften worden elektronisch verwerkt. Softwarehuis Officinall heeft hierbij een grote rol gespeeld. "De hele opstart is door de mensen van Officinall mee begeleid."

Op regelmatige basis is er overleg met de huisartsen die voor het woonzorgcentrum werken. Samen hebben ze een compendium uitgewerkt om afspraken te maken over de voorgeschreven medicatie. De basis hiervoor is in de apotheek gelegd: een boek met een lijst van wat er de afgelopen drie maanden is voorgeschreven, een lijst van alle generieken, en een lijst volgens kostprijs. Dit is volgens apr. R.G. Rebry een absolute voorwaarde om op een efficiënte manier via de blisterrobot te kunnen leveren.

Om alles voor de woonzorgcentra voor te bereiden, los van de publieksruimte, is er ook een luik van de afleverrobot aan de achterzijde, in de 'RVT-ruimte' van de apotheek. Nu wordt de afleverrobot nog manueel gevuld, wel is er ruimte voorzien om ook dat in de toekomst te automatiseren. Het team hoopt op een evolutie naar het afleveren per pil, wat optimaal is voor het gebruik van de blisterrobot.

Bij de opstart wist apr. R.G. Rebry dat er heel wat problemen zouden opduiken. "Een goede planning is nodig, als apotheker ben je te weinig op de hoogte om alles zelf te kunnen regelen. Je moet je bij anderen informeren. Dankzij de inzet en ervaring van de mensen van Officinall is me dat gelukt. Ik heb een vlot en goed contact, ook heel persoonlijk. Je leert die mensen na verloop van tijd goed kennen en durft dan ook alles zeggen of vragen. Dat maakt die stap in het onbekende wel gemakkelijker."

Voor zijn blisterrobot ziet hij ook een toekomst bij ambulante patiënten. "Als de huisarts ons het medicatieschema bezorgt, kunnen wij de patiënt per innamemoment een zakje meegeven. Heb ik mijn medicatie al ingenomen? De kans op vergeten wordt stukken kleiner."

Foto's

Recensies

wij zijn tevreden dat we geholpen worden.
Het personeel is in de weer voor iedereen
- Goosens Lut
meer recensies

Contact

Apotheek R.G. Rebry

Kerkborre 3, 9506 Schendelbeke
  • Apotheek
  • Cosmetica
  • Geneesmiddelen
  • Gezondheidsproducten
  • Voedingssupplementen
Maandag 09.00u-12.00u, 13.30u-18.30u
Dinsdag 09.00u-12.00u, 13.30u-18.30u
Woensdag 09.00u-12.00u, 13.30u-18.30u
Donderdag 09.00u-12.00u, 13.30u-18.30u
Vrijdag 09.00u-12.00u, 13.30u-18.30u
Zaterdag 09.00u-12.00u
Zondag Gesloten