Topdrukte bij drukkerijen door aanstaande feestdagen

Topdrukte bij drukkerijen door aanstaande feestdagen

Met de feestdagen in aantocht is het topdrukte bij drukkerijen. Voor zowel bedrijven als particulieren is het najaar namelijk het uitgelezen moment om drukwerk te realiseren. Van kerstkaarten tot uitnodigingen voor de nieuwjaarsborrel of een nieuwe bedrijfsbrochure met plannen voor het nieuwe jaar; alles komt voorbij. Om ervoor te zorgen dat jouw drukwerk tijdig in huis is, heeft de Nederlands-Belgische drukkerij Reclameland de afgelopen jaren geïnvesteerd in vele optimalisaties van het drukproces.

Een tijdige voorbereiding

De grootste stress en topdrukte wordt veroorzaakt door bestellingen op het laatste moment. Gelukkig merken ze in de drukkerij van Reclameland dat bestellingen voor de feestdagen al vanaf september beginnen te lopen. Deze tijdige bestellingen geven zowel de drukkerij als de besteller rust en vertrouwen dat alles op tijd binnen is.

Hoewel je zelf de kerstkaarten misschien pas in de week van 20 december gaat versturen, is het zeker af te raden om tot een week vooraf te wachten met het plaatsen van een bestelling voor jouw benodigde drukwerk. Gelukkig merkt de drukkerij dat de grote bestellingen steeds eerder geplaatst worden en gaat het vooral om kleine orders die last minute nog geplaatst worden.

Sneller drukwerk door betere machines

Om grote conflicten in drukke periodes beter aan te kunnen is de drukkerij doorlopend aan het investeren in een beter productieproces met nieuwe machines. Hierdoor kunnen bestellingen nog sneller, efficiënter en mooier gedrukt worden. Zo is er recent nog geïnvesteerd in een nieuwe machine waardoor de foliedruk middels UV-spot, dat een gouden glans en accent kan toevoegen aan drukwerk, nog makkelijker gerealiseerd kan worden.

Daarbij wordt er altijd een overweging gemaakt tussen drukwerk via offset drukpersen en digitaal drukwerk. Het verschil hierin zit hem voornamelijk in de afwerking van bestellingen. Wil je de uitnodiging ook laten lamineren, vouwen of nieten? Soms is een digitale druk nét zo mooi en een stuk sneller gerealiseerd dan het traditionelere offset drukwerk.

Alle productie en voorraad in eigen beheer

Een belangrijke bijdrage aan de snelle levering van de drukkerij komt doordat al het drukwerk in eigen beheer wordt geproduceerd. Hierdoor is de drukker niet afhankelijk van andere partijen, maar is er altijd zelf regie op de realisatie van drukwerk. Ook is er altijd een grote voorraad aanwezig van onbedrukte enveloppen, banners of posters die met spoed gedrukt kunnen worden. Naast dat dit eigen beheer een hoop tijd scheelt, profiteert de consument hierdoor ook van een stuk lagere prijzen.

Efficiënt en duurzaam drukken

Al met al levert het efficiëntere drukproces ook veel voordelen op, op het gebied van duurzaamheid. Het efficiënte werken zorgt namelijk ook voor minder productieafval. En het beetje afval dat overblijft wordt zoveel mogelijk weer hergebruikt en recyclet. Hiermee probeert de drukkerij de milieuafdruk zo klein mogelijk te houden. Heb jij tijdens de feestdagen nog belang bij het mooiste drukwerk? Wacht dan niet te lang en plaats snel je bestelling bij Reclameland.