Kalfsvlees: boterzacht en van topkwaliteit

Kalfsvlees: boterzacht en van topkwaliteit

De meeste van onze kalveren worden in de winter geboren. Belgische wit-blauwen staan bekend om hun stevige vleesaanzet van bij de geboorte. Na een zestal maanden zijn ze sterk en zwaar genoeg en slachten we af en toe een dier.

Het resultaat? Boterzacht, rosé vlees met een pure, zachte smaak. De kwaliteit én kleur van het vlees dankt zich aan het natuurlijke dieet van gras en maïs, maar ook nog steeds van verse melk. Voor wie wel houdt van wat verfijning, is dit een verdeelronde om niet te missen.

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juli verdelen we opnieuw vers kalfsvlees. Aarzel niet om je alvast op de bestellijst te zetten want deze verdeelrondes zijn zeldzaam!

Ons eerstvolgende afhaalmoment voor vers rundvlees is op vrijdag 12 en zaterdag 13 september. Toch liever eerder rundvlees ophalen? Laat het gerust weten. Hamburgers voor de BBQ bijvoorbeeld, hebben we altijd op voorraad, maar ook andere stukken vlees zijn vaak tussendoor verkrijgbaar.

Geef jouw bestelling door via ons contactformulier hieronder en geef gerust je specifieke wensen mee.

 

Bestel hier jouw vlees

 

Wist je dit al over kalfsvlees?

  • De kleur zegt iets over de leeftijd:  Hoe lichter het vlees, hoe jonger het kalf. Ons kalfsvlees is mooi rosé: een teken dat het dier de tijd heeft gekregen om natuurlijk te groeien.
  • Melk geeft smaak en malsheid:  Kalveren die tot aan de slacht melk blijven drinken, leveren vlees dat zachter en fijner van structuur is.
  • Langzamer groeien = betere kwaliteit: Onze kalveren groeien op hun eigen tempo. Dat levert niet alleen rust in de stal, maar ook kwaliteit op je bord.
 
Dit nieuwsbericht werd gepubliceerd door Hoevevlees Saeftingherhof.