Zorgboerderij

Gebroeders Vercammen kiest er vrijwillig voor om ook een zorgboerderij in Lier (Koningshooikt) te zijn om een waardevolle tijdsbesteding aan te bieden aan mensen uit kwetsbare groepen. Deze mensen vinden er rust en houvast en kunnen even al hun energie kwijt.

Samenwerking

Driemaal per week komen er mensen helpen. Op maandag komt er een groepje van een zestal geplaatste jongeren langs met een begeleider die meewerken op de boerderij met de paarden, koeien en groenten. Op dinsdag en vrijdag begeleiden we zelf een persoon met autisme. Ook werken we samen met de Landelijke Gilde Duffel-Mijlstraat. Jongeren komen bij ons tuinieren en leren terug groenten kweken. Daarnaast werken we ook samen met Emmaüs. Doordat we een vaste plek met een vast dagritme aanbieden, ervaren deze jongeren veiligheid en vertrouwen. Per seizoen kunnen ze nieuwe dingen ontdekken en voeren ze verschillende taken uit, passend bij ieders behoefte. Door het zorgen voor de paarden en planten vergroot hun eigenwaarde, omdat men voor één keer niet degene is die zelf geholpen moet worden en dit geeft ons zeer veel voldoening!

Anders kan best

Onze zorgboerderij in Lier is maatschappelijk gezien heel belangrijk. Het maakt ons ‘anders’ dan een gewone landbouwbedrijf. Bovendien is het verrichte werk op ons bedrijf zicht- en tastbaar en dat geeft veel voldoening, zowel voor ons als voor de klanten!

Wilt u ons graag een handje toesteken? Donnaties zijn heel welkom. U helpt Zorgboerderij Tallaart VZW groeien en de kwaliteit nog meer te verbeteren. Ons rekeningnummer is BE48 7360 3965 9627. We zijn u zeer dankbaar.

Contacteer ons