De echte muziekliefhebbers weten dat platenspelers nooit weggeweest zijn. Niet enkel de oude garde maakt vandaag muziek met grammofoonplaten. Reeds veel jonge mensen zijn gevolgd en niet alleen voor de charme van plaatjes draaien. Ook het aangename luisterplezier opgewekt door de warme sound van vinylplaten is een aantrekking. De juiste platenspeler kiezen in functie van muzikaliteit maar ook naar interieur integratie is mogelijk. Afhankelijk van deze keuze, kan die leiden tot een streling en opfleuren van uw interieur met een grote aantrekkingspool als mooi kijk object. Niet enkel voor u zelf, maar ook uw bezoekers zullen dit object van nabij willen zien maar gegarandeerd ook willen horen muziek maken!

Prijs versus kwaliteit

Er bestaat een uitgebreide keuze in design en prijsklassen. Wij adviseren om een minimum uitgave van € 350 te besteden aan een degelijke Hi-Fi platenspeler, waar je zéér lang muzikaal plezier aan beleven zal.

Naar Platenspelers, detail, prijs.....

Vinyl weergave draadloos?

De keuze om vinyl platen te draaien is voor de mooie analoge muzikale weergave kwaliteit. Wanneer je nu vinylklank via Bluetooth streamt zet je het analoog signaal om naar digitaal. Zelfde resultaat als je de platenspeler rechtstreeks aansluit op draadloze luidsprekers. Weg, foetsie het mooie vinyl geluid! Zinloos om dit te doen, je kan dan beter muziek van internet streamen of van gelijk welke andere bron. Het frequentie bereik in het voordeel van deze vinyl drager loopt in lage en hoge tonen verder door dan digitaal! Kort samengevat: analoog met een groter frequentie bereik.

Platenwasmachine

Wil men lang van zijn muzikale grammofoonplaten genieten, dan zal een platenwasmachine met vacuüm afzuiging, die tot diep in de groef reinigt onmisbaar zijn. Dat is geen luxe maar noodzaak. Niet het stof die los boven op de plaat ligt vormt het probleem. Wel alle vuil die zich diep in de groeven verzameld en er zich in vastzet. Hiermede zal je beseffen hoe delicaat deze zijn als er het minste vuil er zich in nesteld. Dit zal een direct hoorbaar verschil geven in muziekweergave.

Naar platenwasmachines, detail, prijs....

 

Toebehoren:

Phono versterkers MM/MC, phono USB record, vervangnaaldjes, elementen MM/MC, naaldtipreiniger, platen reinigingsvloeistof, platenborstels, overzet plexi stofkappen, naaldweegschaal, binnen en buiten platenhoezen.

Merken:

  • Clearaudio
  • Grado
  • Goldring
  • Nagaoka
  • Okki Nokki
  • Ortofon
  • Rega
  • Watson's
  • e.a.