Introductie

Geluid moet je niet alleen horen maar ook voelen en zien. Een luidspreker is een belangrijk instrument bij de weergave van muziek en filmgeluid. Deze zal de muziek moeten kunnen vertalen in ruimtelijkheid, kracht, dynamiek, subtiel, detail, structuur en emotie. M.a.w. hij zal de luisterraar een enorme aantrekkingskracht tot geboeid luisteren dienen te kunnen aanleveren zonder dat er luistermoeheid (irritatie) optreed. Ook na lang intensief luisteren. Muzikanten live in uw living? Ruimtelijk 3-Dimensioneel geluid in stereo? Bent u niet overtuigd dat dit kan? Wij dagen u uit! Na een bezoek aan onze luisterruimte zal u een geheel andere idee hebben over “geluid” en muziek weergave. Maak een vrijblijvende afspraak en kom in alle rust het geluid ook bekijken!

Diverse luidsprekers

Satelliet-subwoofer systemen zijn geschikt voor zeer kleine kamers of waar er beperkte ruimte is. Kies wel voor een High Fidelity luidspreker merk. Bij ons heeft je de mogelijkheid om de belangrijke actieve subwoofer vrij van het satelliet merk te kunnen kiezen. Waaronder ook het vermogen! Dank zij de vele instelmogelijkheden op de actieve subwoofer kunnen deze systemen in geluidweergave perfect afgeregeld worden naar de kamer akoestiek en afmetingen.

Monitor- of compacte luidspreker in verschillende prijsklassen passen beter in kleine tot middelgrote kamers. Indien deze op een luidsprekerstand geplaatst worden presenteren zij hun maximale kunnen.

Vloer staande kolom luidsprekers komen exact tot hun recht in middelgrote tot grote kamers. Zij zullen hun juiste standplaats in de kamerruimte nodig hebben om te kunnen presteren. Door hun grotere kastinhoud kunnen deze een diepere bass weergave geven.

“On Wall” luidsprekers worden speciaal ontworpen om plat tegen de muur bevestigd te worden, zoals naast en onder de TV. Deze zijn zeer smal en tamelijk ondiep en toch geven ze een verbazend diepe bass weergave zoals de speciale Totem Tribe serie. Niet enkel voor home cinema maar ook voor stereo weergave toepasbaar.

Inbouw luidsprekers worden zo goed als onzichtbaar in muur en plafond ingebouwd. Deze kunnen onderverdeeld worden in 3 categorieën volgens de geluidskwaliteit. Een low budget reeks, de zeer goed presterende Hi-Fi reeks en tenslotte de top High-End audiophiele reeks. De mogelijkheid om een passieve subwoofer in de muur te plaatsen is er ook.

Active subwoofers kunnen bij alle type luidsprekers toegepast worden. Ook bij de grote kolom luidsprekers heeft die zijn hoorbaar nut! Zij verzorgen niet enkel en alleen de heel diepe bassen, maar ondersteunen ook het volledige audio frequentiespectrum! Zij die denken dat subwoofers enkel te gebruiken zijn voor Home Cinema hebben het totaal mis! Ook bij stereo en klassieke muziek weergave heeft het een belangrijke positieve impact. Maar……een subwoofer dient met kennis in techniek en klankweergave perfect afgeregeld te worden! HEEL belangrijk! En juist daar loopt het bijna overal verkeerd door onkunde!

Soundbars voor platte TV schermen is één mogelijke oplossing om de klankweergave te verbeteren. Maar deze soundbars zijn geen vervanger van een goede 2-kanaals Hi-Fi stereo muziek systeem.

Draadloze active luidsprekers. Een enkele kast met meerdere speakers en versterking ingebouwd. Meestal met Bluetooth, Wifi en netwerkaansluiting. Verschillende types kunnen ook in multiroom combinatie gelinkt worden. Je zou dit kunnen omschrijven als de vervanger van de analoge dikke portatief radio en het eenvoudige stereo alles in één setje. Het is in ieder geval GEEN vervanger van een Hi-Fi installatie met 2 boxen! Zelfs de allerbeste en duurste draadloze luidspreker is dit ook niet!

Prijs versus kwaliteit

Er is een verscheidenheid aan luidsprekermerken met elk hun eigen klank signatuur. Maar de uiteindelijke klank weergavekwaliteit valt of staat met de keuze van elektronica en bekabeling. Voor iedere toepassing, geluidkwaliteit naar elk budget, kleur en integratie is er zeker een luidspreker te vinden die zal voldoen. Ook wat betreft luidspreker plaatsing en bekabeling kunt u bij ons op vakkundig advies rekenen. Wilt u waar voor uw geld? Dan is de keuze van een vakman met passie voor klank en beeld weergave de eerste vereiste. Onze demo ruimte is op afspraak open wanneer het u best past. Een (technisch) bezoek aan huis behoort zeker tot de mogelijkheden.

Hi-Fi merken

  • Dynaudio - Denemarken
  • Monitor Audio - Engeland
  • Rel Acoustics - Engeland
  • Totem Acoustic - Canada
  • Naim Mu-So - Engeland
  • Ruarkaudio - Engeland
  • en andere