In 2017 is Hifi-Dia Gallery 20 jaar jong geworden!

In deze audio zaak wordt u verwelkomt door eigenaar Johan Rijckbosch. Met zijn ervaring en jarenlange passie voor muziek & beeld weergave is hij uw adviseur bij uitstek. Een aanrader om zeker een bezoek te brengen bij het plannen van uw volgende aankoop en advies van Stereo, Home Cinema, TV schermen e.a.

Hifi-dia gallery

Wanneer en hoe begon het?

Vanaf 9 jarige leeftijd werd klank en muziek zijn grote passie. Het begon met een Siera cassetterecorder en een microfoon. Op 13 jarige leeftijd in het jaar 1971 werd Johan door volwassenen gevraagd om de klankband voor een dia montage in overvloeiing te maken. Dienende voor een zaal projectie met publiek. Zonder nadenken stemde hij direct toe, ondanks dat hij zo iets nog nooit gedaan had! Was hij toen al zeker van zijn kunnen? De toekomst zal het uitwijzen. De opdracht hield in: een passende muziekkeuze, microfoon opname gesproken woord, complete audio mix en synkronisatie met beeld toepassen. Dit alles nog in het analoog tijdperk met platenspeler en bandrecorder. Deze montage werd een groot succes. De interesse voor dit speciaal medium in klank en beeld toepassing was bij Johan gewekt. Hij verdiepte zich daarna ook in de dia fotografie. En zie, na 6 maand had hij zelf zijn eerste eigen audiovisuele montage gemaakt!
Enkele jaren later werd “Diaclub Infoflash” door Ghislain & Johan opgericht, waarna Christian hen kwam vervoegen in het clubbestuur als voorzitter. Een viertal leden sloten zich ook aan. Succesvolle realisaties met overvloeiprojecties op groot scherm waren het gevolg. Enkele van deze producties werden ook tot ver in Vlaanderen vertoont.

"Enkele foto's uit het archief van Diaclub Infoflash"

Hifi-dia gallery

Gezien er in Ronse en omstreken geen enkele audiowinkel bestond met voldoende kennis in klank & beeldweergave kwaliteit en zeker al niet over de zo belangrijke kabelkwaliteit techniek & toepassing...!! Opende Johan in 1997 een audio winkel onder de naam Hifi-Dia Gallery.
Na 20 jaar winkel in Ronse is de Hi-Fi audio zaak in 2017 verhuisd naar Kortrijk.

Hifi-Dia Gallery steunt een goed doel in 2005

Op vraag van Freddy om vrijwillige medewerking naar aanleiding van de 7.6 krachtige aardbeving in centrum Kasjmir (Pakistan) op 08/10/2005 waar 75.000 slachtoffers vielen, heeft Johan "Ja" geantwoord. Doelstelling: Geld inzamelen van sponsors en een betalend avond programma met film en Pakistaans eten aanbieden te Kruishoutem. Hifi-Dia Gallery produceerde voor deze gelegenheid een speciale audiovisuele montage met beeld overvloeiprojectie. Een fotografisch reisverslag van Freddy over Kasjmir en zijn bevolking, tot leven gebracht op het grote scherm door het subliem vakmanschap van Johan.
Productie naam "Help de kinderen van Kasjmir". Het werd een verrassende beleving voor alle aanwezigen. De meeste commentaar erna: "Nog nooit zo iets gezien & gehoord!" - "Fantastisch!" Deze gezamenlijke actie van Freddy & Johan heeft 2823,00 euro opgebracht welke integraal geschonken werd aan UNICEF.

Dia AV (Audiovisueel - multi media)

Zoals de zaaknaam laat vermoeden werd er niet alleen Hi-Fi audio apparatuur maar ook dia overvloei apparatuur, projectoren, schermen, audio opname apparatuur e.d. verkocht. Johan gaf cursussen en voordrachten in beeld overvloei en masker techniek, audio en beeldmontage besprekingen. Zo heeft Johan een Nederlandstalig AV cursus boek geschreven. Titel: “Audiovisueel Geluid & Techniek - Van microfoon opname tot klankweergave.” Dit boek in combinatie met een audio workshop kwam er na dat Johan had vastgesteld dat bij zéér veel video-film en diaporama makers de klank de zwakste schakel was. Zowel in montage als presentatie weergave! Alle audio aspecten en technieken voor een Audiovisuele montage worden uitvoerig besproken in een woordenschat die voor iedereen begrijp baar is. Deze AV montages worden volledig digitaal op computer gerealiseerd. Deze unieke speciale AV software van Duitse origine kunt u bij Hifi-Dia Gallery aankopen. Start met de budget versie. Gebruik je digitale foto’s + gepaste muziek en ingesproken tekst in deze software en u heeft een nieuwe schitterende hobby waarmee je uw vrienden en familie kan verrassen.

"Werkschema van de AV-software"

Hifi-dia gallery

Het top pareltje uit Johan zijn audiovisuele producties

Johan zijn meest verbluffende en verrassende AV montage is toch wel “Kuip & Raster”. Ervaar hoe de beeld overvloei wijze, de toegepaste special visueel effecten, het samengaan met de muziekkeuze, zich werkelijk tot één geheel laat versmelten is indrukwekkend en geweldig knap. Nu we er bij vertellen dat Johan na deze productie zelf verbaasd en onder de indruk was van zijn kunnen... hoeft geen verdere uitleg!
Als u ooit de kans krijgt moet u deze montage zeker gaan bekijken! Dit alles wordt visueel gepresenteerd met 4 projectoren op één scherm! Productie tijd? Ongelooflijk in amper 3 weken!
"Met groot respect en een welgemeende proficiat aan Johan voor zijn gedreven vakmanschap."
Getekend, Eric Lampré.

"Affiche uit 1998 van een projectie voorstelling te Bissegem-Kortrijk"

Hifi-dia gallery

Creatie van een “Activatie luister cursus” voor alle muziek luisteraars

Johan observeerde in al die jaren veel personen die vergelijkende audio demonstraties volgden. Ontlede hun reacties en commentaren, gaf dikwijls een hint om een verder verhaal te kunnen krijgen. Probeerde veel verschillende mogelijkheden uit om die luisteraars toch iets duidelijks te kunnen maken. En kwam tot conclusie dat veel mensen hun zintuigen niet tot onvoldoende geactiveerd zijn, zonder dat zij het zelf beseffen. Er is maar één oplossing dacht Johan, eerst weten hoe het menselijk brein en zijn zintuigen werkt. Vanuit die kennis ontstond de “Activatie luister cursus”. Er werd een selectie gemaakt van goed opgenomen muziek. Welke specifiek van toepassing is voor deze Activatie cursus. De titel van deze verzamel CD: "Apperitief Concert op huiskamer niveau". Johan verwoord dit zo: Het leren waarnemen van een klankbeeld in zijn muzikale ruimtelijkheid is een must om ten volle van al die mooie muziek en je betaalde installatie te kunnen genieten. Eenmaal de nodige zintuigen voldoende geactiveerd zijn zullen hun voorafgaande negatieve bedenkingen smelten als sneeuw voor de zon.

" De sleutel CD tot activatie der zintuigen."