Vinylplaten advies na reiniging

Vinylplaten advies na reiniging

Na het onmisbaar reinigen met een platenwasmachine, tot diep in de groef van oude als nieuwe vinylplaten. Bergt u deze op in een nieuwe papieren binnenhoes met antistatische PVC binnenlaag. Dank zij de extra papieren hoes die de dunne PVC binnenlaag vlak houd is het in en uitschuiven van de plaat veel praktischer, gemakkelijker.

Is de originele binnenhoes een licht kartonnen of papieren exemplaar die bedrukt is met tekst over inhoud van dit album zelf. Dan kan u deze behouden, maar steekt de vinylplaat eerst in een antistatische PVC sleeve. Waarom de oude en nieuwe gewone papieren hoezen vervangen? Omdat bij papier kleine deeltjes loskomen die in de groeven terecht komen. Papier wekt bij wrijving door plaat in en uitschuiven statische energie op die zich op de vinylplaat zet. Statische energie trekt stof aan. Bij het afspelen ontstaat een ontlading van die energie via de naald, zal je horen als tikken en spetteren in de muziek weergave.

Als laatste kan je het vinylalbum in een PVC hoes steken om die te beschermen en mooi te houden.

Stockeren van platen dient altijd verticaal, los staand zonder spanning en niet schuin liggend tegen elkaar te gebeuren. Niet stockeren in hete vochtige kamers. Op deze manier zullen de platen zo vlak mogelijk blijven. Onthoud, als er een bobbel of knik in de plaat zit, dan zal de naald eerst bergop en daarna bergaf glijden of springen! Wat zich vertaald in minder goede geluidsweergave. Draag de grootste zorg voor uw vinylplaten en zorg dat ze vlak blijven.

Naar webshop...

Hifi-Dia Gallery, Moorseelsestraat 26, 8500 Kortrijk.