Nieuwe Arcam Radia serie bij ons in demo

Nieuwe Arcam Radia serie bij ons in demo

Nieuwe Arcam Radia serie in een nieuwe stijl is volgens mij zeer geslaagd. Arcam bracht in 1976 zijn eerste stereo versterker A60 op de markt, welke een groot succes was. We hebben de budget A5 versterker en de CD5 CD-speler reeds in de winkel binnen. Nu nog een CD-speler zal je zeggen? Ja! Die klinken evengoed of zelfs beter dan streaming in CD kwaliteit afhankelijk van configuratie en budget natuurlijk! Laten we het volgende nog maar eens herhalen. Spotify Premium bied enkel MP3 in 320 kbit/s geluidskwaliteit aan, dus minderwaardig aan High Fidelity CD audio! Terug naar Arcam beginnend bij de CD5-speler die CD, CD-R en CD-RW afleest. Solide gebouwd in een aluminium kast. CD transportlade opent en sluit vlekkeloos snel. De ingebouwde DA-Converter is van Sabre. USB poort om audio van stick of HD af te spelen. Er is een digitaal filter met 3 standen via menu instelling. De zwarte afstandsbediening is klein en smal met een gele touch, ligt lekker in de hand en reageert snel.

De Radia A5 geintegreerde stereo versterker van 2 x 50 Watt op 8 ohm met een afgeschermde ringkern transfo. In een even solide kast als de CD-speler, geeft een gezonde 8 kg op de weegschaal. Ingebouwde DA-Converter van Sabre, zelfde type als die van de CD5. Aanwezigheid van Bluetooth die hier in 2 richtingen werkt! Ja je leest het goed, in 2 richtingen! Hierdoor kan je ook het muzieksignaal naar een Bluetooth hoofdtelefoon sturen. Op het frontpaneel vind je een mini-jack aansluiting voor een bedrade hoofdtelefoon. Een Phono MM input voor platenspeler ontbreekt gelukkig ook niet. Met afstandsbediening zoals van de CD-speler.

De A5 en de CD5 werd na inspelen als set uitvoerig beluisterd. We werden aangenaam verrast door zijn volle krachtige weergave, zoals stemmen die in volheid voor u opdoemen. Voldoende detail met een zekere warme helderheid. Dit is een budget High Fidelity versterker die menig muziekliefhebber kan gelukkig maken. Arcam zet zijn afkomst in stereoweergave terug dik in de verf, met name op het podium waar ze thuis horen! Behoort deze A5 tot uw budget, dan moet je daar toch eens komen naar luisteren.....

Naar webshop....

 Hifi-Dia Gallery, Moorseelsestraat 26, 8500 Kortrijk.