De belangrijkste zwakke schakel?

De belangrijkste zwakke schakel?

De prestaties van een klank en beeldinstallatie is afhankelijk van de zwakste schakel in het systeem. Daar twijfelt waarschijnlijk niemand aan. Dat kan zowel een technisch hardware onderdeel als de akoestiek van de luisterruimte zelf zijn. Toch moeten we erop wijzen dat dit op de tweede plaats staat. Is er dan nog een ander zwak punt van mogelijkheid dat belangrijker is? Jawel. Op de eerste plaats staat: Daar waar alles begint en vorm krijgt om maximaal te kunnen genieten. Maar niemand denkt aan dit zo belangrijke onderdeel in het totale luistersysteem! En dat is......? De LUISTERAAR hemzelf natuurlijk! Uit ervaring weet ik dat heel veel mensen hun complexe zintuigen niet of onvoldoende geactiveerd zijn. Degenen die zeggen dat het enkel om de oren gaat, want dat is meestal hun antwoord, heeft het verkeerd voor! Er zijn meerdere zintuigen die samen in actie treden waarna een verwerkingsproces van de waargenomen data volgt. Eénmaal dat alle functies geactiveerd zijn werkt dit complexe zintuigen systeem razendsnel. De samengevoegde en bewerkte data wordt doorgestuurd naar het belangrijkste, tevens ook geactiveerd eindpunt! Dit eindpunt wordt de beginfase van actief muziek luisteren. Dat eindpunt noemt ....... te ontdekken in onze workshop cursus.

Tijdens onze workshop "Activatie cursus" wordt het allemaal duidelijk. Onder begeleiding zal met muziekstukken de zintuigen geactiveerd en verder aangescherpt worden. Zou dat voor iedereen lukken? Voor de grote meerderheid zeker en vast wel, uitzonderingen zullen er altijd zijn.

Met deze opgedane kennis en geactiveerde zintuigen zal je instaat zijn een klankbeeld te analyseren. Een 3-Dimensioneel klankbeeld te ontdekken en al even goed de verschillen tussen versterkers, tussen klankkasten, tussen kabels waar te nemen. Denk nu eens verder na....., je hoort verschil in klank tussen apparatuur, waarom zou je dan geen verschil horen tussen kabels?

Het belangrijke is dat je een veel groter aantrekkingskracht naar klank luisteren zal overhouden. Je zal met verbazing en vernieuwd plezier terug uw complete muziek collectie willen her beluisteren. Op deze ingeslagen weg zal je zelf uw zintuigen verder kunnen versterken. Wij noemen dit actief muziek beluisteren thuis zoals je er live zou bij aanwezig zijn!

Hifi-Dia Gallery, Moorseelsestraat 26, 8500 Kortrijk.