Waar moet je op letten bij het huren van een auto?
Geplaatst op 15-07-2023

Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Het huren van een auto wordt steeds populairder, niet alleen tijdens onze vakantie, maar ook een auto huren voor een dagje weg is mateloos populair. Vooral voor de mensen in de randstad, waarvoor een eigen auto simpelweg niet handig is omwille van het parkeren, biedt het huren van een auto uitkomst. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je ervoor kiest een auto te huren. Daarbij maakt het niet uit of je kiest voor een auto in eigen land of in het buitenland. Dus ben jij voornemens een auto te gaan huren, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens goed door te lezen en de volgende keer te gebruiken tijdens het uitzoeken van een verhuurbedrijf en natuurlijk ook een geschikte auto.

De juiste verhuurder

Het aanbod verhuurders van auto’s is natuurlijk enorm. Gelukkig zijn er ook een aantal grote platforms, waar een auto huren in spanje, Italië of een van de vele andere landen een stuk gemakkelijker wordt. Des te belangrijker is het dus om goed op te letten en te kijken naar het type bedrijf dat je kiest. Het is dus belangrijk om er een te kiezen die betrouwbaar is en goede service biedt. Lees daarom altijd recensies en vraag vrienden of familieleden om aanbevelingen voordat je een beslissing neemt. Vooral in het buitenland, kan het nog weleens voorkomen dat het allemaal iets minder goed geregeld is en je, als je niet goed oplet, voor een vervelende verrassing komt te staan.

Let op de huurvoorwaarden

Iedere verhuurder heeft andere voorwaarden, het is dus belangrijk dat voordat je akkoord gaat met het huren van een auto, je de huurvoorwaarden goed door neemt. Hier vind je belangrijke informatie over zaken als de minimale leeftijd voor het huren van een auto, de vereiste documenten en de kosten voor eventuele schade of extra kilometers. Door deze voorwaarden van tevoren goed door te lezen, kom je niet voor verrassingen te staan en kun je op voorhand bepalen of deze partij wel of niet bij je past.

Ben je verzekerd?

Een ander belangrijk punt om op te letten is de verzekering. Controleer of de huurprijs inclusief een standaard verzekering is of dat je deze apart moet afsluiten. Het is ook verstandig om te checken welke schade wel en niet gedekt is. Als je al een eigen autoverzekering hebt, kan het zijn dat deze ook dekking biedt voor huurauto's. Nu is het wel zo dat dit in het buitenland allemaal net even anders zit en het verstandig is je goed te verzekeren. De hoogte van het eigen risico kan namelijk aardig in de papieren lopen en op het moment dat je dan niet goed verzekerd bent, kan dit een smetje zijn op je vakantie.

Het terugbrengen van de huurauto

Er komt een moment dat de auto teruggebracht moet worden. Let op de afgesproken tijd en plaats en zorg ervoor dat de tank volledig gevuld is wanneer je de auto inlevert. Als je dit niet doet, kan de verhuurder extra kosten in rekening brengen. Kijk ook goed of je de auto bijvoorbeeld op het vliegveld kunt inleveren en dus niet eerst naar een andere plek hoeft om daar vervolgens vervoer te moeten regelen naar het vliegveld.