Top 5 pretparken in België: deze moet je bezoeken!
Geplaatst op 22-01-2024

Top 5 pretparken in België: deze moet je bezoeken!

Als je liefhebber bent van pretparken, of je kinderen zijn dat, dan is België een land waar je goed terecht kunt. België heeft een rijke geschiedenis, een prachtige architectuur en goed eten. Ook hebben ze een rijk aanbod aan diverse pretparken voor jong en oud. Wil jij graag zo’n goed pretpark bezoeken? In deze blog lees je de top 5 pretparken in België.

1. Walibi Belgium
Walibi Belgium is in Waver. Dit is ongeveer 30 kilometer van Brussel. Walibi is een van de meest populaire pretparken van België. Het park biedt afwisselend aantal attracties. Dit varieert van achtbanen tot rustigere attracties voor jonge bezoekers. Je kunt dus met veel leeftijden terecht bij Walibi Belgium. In het pretpark zit nog een waterpark, genaamd Aqualibi. Dit is perfect om af te koelen in de zomer en is daarom ook erg populair. Het park biedt een levendige sfeer en spannende attracties. Voor een gezin dat avontuurlijk is, is dit hét perfecte pretpark.

2. Plopsaland De Panne
Aan de Belgische kust ligt Plopsaland De Panne. Dit pretpark is geïnspireerd op de populaire televisieshow van Studio 100 als Samson en Gert en Plop the Gnome. Het park is zeer geschikt voor jonge kinderen en biedt veel gezinsvriendelijke attracties als het bekende ‘’Anubis the Ride’’ en de ‘’Plopsa Parade’’. Ook is er een Plopsaqua-waterpark met glijbanen en waterattracties. Dit is binnen, dus ook voor de winter is het zeer geschikt. Het park heeft een sprookjesachtige sfeer en is een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen.

3. Bellewaerde
Bellewaerde is een pretpark wat op unieke wijze dieren en attracties combineert in één park. Het park heeft een verscheidenheid aan exotische dieren, waaronder tijgers, leeuwen en giraffen en heeft ook spannende achtbanen. Als je meer van de ontspanning bent, dan zijn er ook boottochten en rustige attracties in inspirerende omgevingen.

4. Bobbejaanland
Bobbejaanland is een van de oudste pretparken in België en heeft een mix van klassieke en moderne attracties die bekend staan om de hoge snelheden en intense ritten. Naast de spannende achtbanen heeft Bobbejaanland ook veel familieattracties en leuke shows voor jong en oud. Er hangt een unieke sfeer en is zeer geschikt voor alle leeftijden. Je kan er met een gezin met kinderen van alle leeftijden naar toe waardoor het voor elk Belgisch gezin een aanrader is.

5. Pairi Daiza
Pairi Daiza staat vooral bekend als dierentuin, maar het biedt ook enkele attracties waardoor het ook meteen een soort pretpark is. Het is een leuke bestemming voor gezinnen. Dit park ligt in Brugelette, heeft prachtige landschappen en biedt bezoekers de kans om dieren van over de hele wereld te bekijken. De attracties in Pairi Daiza zijn een trein en een boot waarmee je geleid wordt voor een algehele ervaring van Pairi Daiza. Dit park is al meerdere malen bekroond met de titel Beste dierenpark van Europa en dat is niet voor niets.

In België kun je dus zeker terecht als je naar een pretpark wilt. Met je gehele gezin kun je naar een park en iedereen kan zich vermaken. Zowel jonge kinderen, oudere kinderen en volwassenen. Leuk als dagje uit met de gehele familie.