Met een elektrische wagen op zakenreis? Hier houd je best rekening mee!
Geplaatst op 22-01-2024

Met een elektrische wagen op zakenreis? Hier houd je best rekening mee!

Elektrische wagens worden steeds populairder, want steeds meer mensen maken de overstap naar duurzaam autorijden. Maar wat als je met je elektrische wagen op zakenreis wilt gaan? Geen zorgen, met een beetje planning en voorbereiding kun je ook met je elektrische wagen zorgeloos de weg op. Hier zijn vier handige tips voor een geslaagde trip met je elektrische auto.

Laadpunten plannen

Een van de grootste zorgen voor veel ondernemers die een zakenreis plannen met een elektrische auto is natuurlijk het vinden van laadpunten. Gebruik daarom voordat je de weg op gaat, apps of websites die realtime informatie verstrekken over laadstations langs je route. Zorg ervoor dat je weet waar je kunt opladen en plan je stops op voorhand al in. Houd er ook rekening mee dat laadstations op populaire routes drukker kunnen zijn, vooral tijdens vakantieseizoenen, dus plan voldoende tijd in voor het opladen. Zeker wanneer er een belangrijke afspraak of business meeting in je agenda staat, wil je vermijden dat je te laat aankomt op je bestemming. Vergeet natuurlijk je laadpas ook niet als je die hebt.

Wees flexibel met je route

Hoewel het goed is om een route in gedachten te hebben, zul je misschien wel eens flexibel moeten zijn en van je plan afwijken tijdens een trip met je elektrische auto. Onverwachte omstandigheden zoals werken of verkeer kunnen namelijk je reisschema beïnvloeden. Houd dus een lijst met alternatieve laadstations bij de hand, voor het geval dat je je plannen moet aanpassen. Het is altijd beter om voorbereid te zijn, zeker wanneer je in nieuwe gebieden reist en een bepaalde aankomsttijd moet aanhouden.

Rijd niet te ver in één keer

Hoewel elektrische auto's al aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt op het gebied van batterijtechnologie, is het nog steeds belangrijk om de reikwijdte van je auto goed in te schatten. Plan je ritten zo dat je laadstations kunt bereiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je je bestemming gaat bereiken of niet. Houd er ook rekening mee dat rijden in bergachtig terrein de reikwijdte van je wagen kan beïnvloeden. Moet je ver rijden en bergachtige gebieden passeren om je locatie te bereiken? Pas je verwachtingen dan aan en plan extra laadstops, mocht dat nodig zijn. Als je met een hybride wagen rijdt is dat laatste niet nodig. Zorg er dan wel voor dat je je tankkaart mee op zakenreis neemt en dat je wagen goed is volgetankt.