4 gemakkelijke tips om meer water te drinken
Geplaatst op 13-11-2023

4 gemakkelijke tips om meer water te drinken

Overdag voldoende water drinken kan lastig zijn, ook al lijkt het eenvoudig genoeg. Maar er kunnen belemmeringen zijn om gehydrateerd te blijven. Sommige mensen houden niet van de smaak van water en zoeken naar manieren om water beter te laten smaken en eindigen in plaats daarvan met het drinken van suikerhoudende dranken. Anderen zitten misschien overdag om te werken of te studeren, en denken er niet aan wat water bij de hand te hebben om te drinken. Ze lopen ook niet naar een waterkoeler om hun glas of flesje te vullen. Hoe kun je jezelf toch leren om elke dag genoeg water te drinken? We raden je aan om de volgende tips toe te passen!

Gebruik een fruitinfusie

Vind jij de smaak van water saai? Water is het beste om gehydrateerd te blijven, maar het is begrijpelijk als het je afschrikt vanwege de smaak of de 'meh'-factor. Grijp niet naar andere soorten dranken of mix-in-poeders. Veel ervan bevatten ingrediënten die niet gezond zijn. In plaats daarvan kun je wat vers fruit of kruiden gebruiken om een ​​natuurlijke smaak aan je water te geven. De snelste en gemakkelijkste manier is om wat citroen aan je water toe te voegen. Was een verse citroen en snijd deze in plakjes. Neem een ​​partje en knijp het uit over je glas water, zodat het een frisse citrussmaak krijgt. Als je het koud hebt, probeer dan wat citroen in heet water en kijk hoe geruststellend het is.

Koop een groter glas

In sommige gevallen is groter niet noodzakelijkerwijs beter. Maar als het gaat om het dagelijks drinken van de aanbevolen hoeveelheid water, kan een overstap naar een groter glas precies de truc zijn die je nodig hebt. Als je momenteel een glas gebruikt met een inhoud van zes ons, betekent een verdubbeling ervan naar twaalf minder uitstapjes naar de kraan en kan het zijn dat je op de lange termijn twee keer zoveel water drinkt. Het is zo gemakkelijk om over te stappen dat je het waarschijnlijk nu al zou kunnen doen.

Gebruik een karaf

Eén manier om meer water te drinken is door ervoor te zorgen dat het altijd bij de hand is. Als er een karaf water in de buurt staat, kun je eraan denken om af en toe een glas voor jezelf in te schenken. Kies een kan die je leuk vindt en die past bij je persoonlijkheid of je interieur. Misschien heb je er zelfs eentje die je cadeau hebt gekregen of die je alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn haalt.

Neem water mee

Een van de obstakels om elke dag voldoende water te krijgen, is dat je het grootste deel van de dag op een kantoor doorbrengt waar je misschien niet aan denkt om water mee te nemen. De meeste mensen hebben op het werk een herbruikbare waterfles of een koffiemok. Een manier om te onthouden dat je moet drinken, is door je waterfles te vullen wanneer je naar het kantoor van een collega loopt of naar een vergadering gaat. Kom langs bij de waterkoeler van Brita en ontvang een nieuwe vulling.