Voetverzorging

Uw oncologische voetverzorgster en sport pedicure te Tessenderlo

Gespecialiseerde voetverzorging

Voetverzorging Lucia Vermeulen is aangesloten bij de beroepsvereniging voor gespecialiseerde voetverzorgers. Om het kwaliteitslabel te kunnen behouden, worden er verplicht bijscholingen gevolgd. Zo kan iedereen er de juiste en goede voetzorg krijgen. Ook is Voetverzorging Lucia Vermeulen steeds op de hoogte van de nieuwste technieken. Zelf geeft ze ook les in Syntra Hasselt en Leuven en doet ze haar vak met veel passie.

Terugbetaling

Voetverzorging Lucia Vermeulen is onder contract met de Voorzorg Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. U krijgt dan een formulier mee die u dan kan binnen doen bij uw ziekenfonds. Voor de andere ziekenfondsen, verschilt dit, u kan altijd in uw kantoor een formulier vragen indien zij iets doen van een terugbetaling.

Specialisaties

 • Medische pedicure
 • Diabeet voet
 • Sport pedicure
 • Oncologie en voetzorg
 • Nagelbeugels (verschillende soorten)
 • Ingegroeide nagels
 • Mycose/schimmels
 • Risico voet
 • Orthese
 • Verwijderen van likdoorns - eeltpitten
 • Voet en onderbeen massage

Oncologische voetverzorgster

Voetverzorging Lucia Vermeulen uit Tessenderlo verleent veilige voetzorging aan kankerpatiënten, de voeten worden gescreend, de bijwerkingen van behandelingen herkent en verzorgt. Dit alles volgens speciale richtlijnen die zijn opgelegd om veilige voetzorg te geven. Voor deze patiënten volgt men een ander verzorgingstraject die men niet in de basisopleiding krijgt. Lucia is zich hierin gaan specialiseren om zo deze mensen te kunnen helpen. Er is altijd een samenwerking met uw oncoloog of verpleegkundige, met het nodige overleg. Een veel voorkomend probleem is het hand-voet syndroom en de hand-voet-huid reactie. Tot lang na de chemo of andere behandelingen kan men nog afwijkingen krijgen aan de voeten. Laat uw voeten verzorgen voor u aan een chemo kuur begint, om zo problemen te kunnen voorkomen (kloven). Al de instrumenten zijn gesteriliseerd en induvidueel verpakt.

Othese

Een orthese is een siliconen hulpmiddel die wordt gebruikt om tenen te beschermen. Ook worden ortheses gebruikt bij pijnlijke drukplekken, eeltplekken en likdoorns die op, onder of tussen de tenen liggen. Door het toepassen van een orthese worden tenen beschermd en zullen door wrijving veroorzaakt eelt en likdoorns verdwijnen.

Waarvoor helpt een siliconen-orthese?

 1. Een siliconen-orthese tussen twee tenen waar een hardnekkig likdoorntje zit.
 2. Een siliconen-orthese bij een teen in klauwstand om een rood pijnlijk plekje op de teen te verhelpen.
 3. Door de klauwstand van één of verschillende tenen zijn de topjes van de tenen erg gevoelig, een orthese kan de stand iets veranderen waardoor de topjes niet meer zo belast worden.
 4. Een ontsteking in een teen tijdelijk door een orthese ontlasten, waardoor de teen de kans krijgt om te genezen.

Doorverwijspraktijk, we werken samen als collega's!

Pedicure collega's kunnen bij mij terecht voor speciale technieken. U verwijst een patiënt door voor vb. een nagelbeugel, ik maak deze en uw patiënt komt nadien bij u terug voor de maandelijkse voetverzorging. Ik maak alleen de beugel en doe gratis de controle beugel. U kan mij steeds contacteren voor vragen: 0476 20 58 74.

Hoe gaan we te werk:

 1. U belt om een afspraak te maken voor uw patiënt
 2. U geeft een briefje mee aan uw patiënt wat u graag wenst
 3. Ik doe dan de gevraagde techniek
 4. Ik stuur u een verslagje met de nodige info
 5. De voetverzorging gebeurt gewoon in uw praktijk
 6. Aan de nagel waar de beugel op staat niet knippen
 7. Ik doe gratis de controle beugel en knip dan alleen die nagel