Zo ziet ook je woning op het platteland er landelijk uit

Zo ziet ook je woning op het platteland er landelijk uit

Een woning op het platteland is een echte bron van rust. Geen marktkramers die brullen, geen auto die toetert en de frisse buitenlucht die je tegemoet komt wanneer je nog maar een stap buiten zet. Maar die landelijke sfeer naar binnen trekken vereist doordachte keuzes en is toch wel moeilijker dan gedacht. Weet jij niet hoe je een landelijke stijl kan creëren in je woning op het platteland? Lees dan zeker onderstaande interieurtips.

Begin met je muren en vloeren

Je muren en vloeren vormen de basis van je woning, dus daar start je ook best mee. Dit betekent echter niet dat wanneer je bijvoorbeeld al leuke raamdecoratie in gedachten hebt, dat je deze nog niet kan kopen. Het blijft jouw woning, dus doe waar jij je goed bij voelt. Wanneer je een likje verf op de muren smeert, dan zijn grijstinten of warme aardetinten een goede keuze, zoals beige. Deze kleuren vallen namelijk niet hard op waardoor ze de rust van het platteland ook binnenshuis creëren. Indien het niet altijd sober hoeft te zijn en je ook wil dat je woning wat meer karakter uitstraalt, ga dan voor een iets meer opvallende kleur op accentmuren. Subtiel groen of blauw, niet te fel, zijn hierbij steeds goede opties.

Een landelijke woning zonder houten vloer, is dat eigenlijk wel een landelijke woning? Houten vloeren ogen warm, en omdat het een natuurlijk materiaal is, draagt het ook meteen bij aan die knusse landelijke sfeer. Indien het onderhoudswerk van houten vloeren je al doet beven, zijn er ook gelukkig ook alternatieven. Er bestaan bijvoorbeeld vinyl vloeren of tegels met een houtlook. Zo behoud je de warme sfeer zonder je zorgen te maken over je kop koffie die je ‘s ochtends per ongeluk op de grond laat vallen omdat je nog maar half wakker bent.

Op zoek naar statement pieces

De meubels die je in je woning plaatst, brengen je woning pas echt tot leven. Belangrijk dus dat je ook hier de juiste keuzes maakt. Om de grote ruimtes in je woning op te vullen, ga je best op zoek naar eerder grote meubels. Zorg er wel voor dat de meubels de woning niet te robuust doen lijken. Een gouden tip hierbij is om met de materialen van je meubels te spelen. Zo kan je bijvoorbeeld een stoffen bank combineren met een tv-meubel dat gemaakt is van echte houten planken. Ook kan je ‘s avonds dineren aan een houten kloostertafel terwijl je comfortabel zit op gecapitonneerde eetkamerstoelen. Omdat het ene meubel een zachte uitstraling heeft en het andere meubel weer stoerder oogt, brengen de meubels elkaar mooi in balans. Mix en match dus zoveel je wil!

Tijd voor de finishing touches

Met de decoratie kan je het platteland ook op subtiele manieren naar binnen trekken. Door allerlei prachtige planten neer te zetten, is het altijd groen in je woning, ook tijdens de donkere wintermaanden. Je kan hierbij enkele grote planten neerzetten die meteen in het oog springen, zoals de Monstera deliciosa, gecombineerd met kleinere plantjes die je verspreidt over het hele huis, zoals een harige asparagus. Je moet er wel goed voor zorgen, maar omdat jij kiest voor een woning op het platteland zal dit ongetwijfeld wel goed komen. Weet je niet hoe je je ramen kan decoreren? Omdat je op het platteland weinig inkijk hebt, kan je glasgordijnen perfect integreren in je woning. Dit zijn dunne, transparante gordijnen die het zonlicht tegenhouden maar wel nog steeds lichtinval binnenlaten. Ze zijn niet enkel functioneel, maar met hun lichte en natuurlijke uitstraling dragen ze bij aan de landelijke stijl. Plaats ook enkele vachtjes op de vloer, valse weliswaar, deze geven je meteen het gevoel dat je in een weide staat omringd door die leuke beestjes.