Tijd voor een elektrische auto, dit zijn 4 dingen die je van tevoren moet regelen!

Tijd voor een elektrische auto, dit zijn 4 dingen die je van tevoren moet regelen!

We zien elektrische auto’s tegenwoordig overal rijden omdat de ontwikkelingen van deze voertuigen er alleen maar op vooruit gaan. Elektrische auto's zijn vergeleken met een paar jaar terug een stuk toegankelijker waardoor iedereen nu in deze auto's kan rijden. Daarnaast is het ook nog eens een duurzamer vervoermiddel waardoor het aantrekkelijk is om over te stappen. Echter, voordat je de sprong waagt en een elektrische auto aanschaft, zijn er een aantal zaken die je van tevoren moet regelen. In dit artikel bespreken we vier belangrijke zaken die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Laadpaal installatie

Een van de eerste dingen die je moet regelen voordat je in de elektrische auto kunt rijden is om een elektrische laadpaal te installeren bij je huis. Daarnaast moet je ook weten of er een laadpaal beschikbaar is op het werk. Het hebben van een laadpaal is een onmisbaar onderdeel van elektrisch rijden. Dit zorgt ervoor dat je je auto gemakkelijk en snel kunt opladen, zonder afhankelijk te zijn van openbare laadpunten. Daarnaast is het hebben van een laadpaal vaak ook voordeliger, omdat je thuis goedkoper kunt laden dan bij openbare laadpunten.

Het proces om een laadpaal te installeren kan soms wat tijd in beslag nemen, dus het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Je moet namelijk toestemming vragen aan de gemeente en soms ook aan de Vereniging van Eigenaren als je in een appartementencomplex woont. Zorg er ook voor dat je de juiste laadpaal kiest die past bij jouw auto en laad situatie.

Zekeringkast aanpassen

Iets wat veel nieuwe eigenaren niet weten is dat de zekeringkast aangepast moet worden. Elektrische auto's hebben namelijk een hoger vermogen nodig om op te laden dan een reguliere auto. Het is daarom belangrijk om te controleren of je zekeringkast voldoende capaciteit heeft om de auto op te laden.

Indien je zekeringkast niet voldoende capaciteit heeft, moet deze worden aangepast door een elektricien die hier verstand van heeft. Dit kan wellicht extra kosten met zich meebrengen, maar het is een onmisbaar onderdeel om ervoor te zorgen dat je elektrische auto efficiënt kan worden opgeladen.

Abonnement op laadpas

Naast het hebben van een laadpaal thuis of op het werk, is het ook handig om een abonnement op een laadpas te nemen. Door heel Nederland en Europa kun je met een laadpas bij verschillende laadpunten terecht om je auto op te laden. Door een abonnement af te sluiten bij een laadpas-aanbieder, kun je vaak profiteren van voordelige tarieven en gemakkelijk betalen voor het opladen van je auto.

Het is slim om van tevoren te onderzoeken welke laadpas het beste bij jouw behoeften past. Kijk naar de tarieven, het aantal laadpunten en eventuele extra services die worden aangeboden. Zo weet je zeker dat je altijd en overal je elektrische auto kunt opladen.

Verzekering voor elektrische auto

Tot slot is het belangrijk om goed te kijken naar de verzekering voor je elektrische auto. Een elektrische auto is vaak iets duurder dan een normale auto, daarom is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten die past bij de waarde van je auto. Daarnaast zijn er speciale verzekeringen voor elektrische auto's die ook de accu en laadkabels dekken.

Het is verstandig om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken om zo de beste dekking en premie te vinden. Let ook op eventuele aanvullende verzekeringen die specifiek gericht zijn op elektrische auto's, zoals pechhulp bij een lege accu of bij laad kabels die niet werken.