muziektherapeut lanakenmuziektherapeut lanaken


Muziek heeft doorheen mijn leven altijd een grote rol gespeeld. Wanneer het leven je uitdaagt om lessen te leren, was muziek een middel om mezelf uit te drukken en me door emoties heen te helpen.

Door zelf op 18-jarige leeftijd met de psychiatrie in contact te komen, heb ik heel wat indrukken opgedaan van de manier waarop er hulp wordt aangeboden in onze huidige westerse geneeskunde. Het gevoel een nummer te zijn in de massa van patiënten, te zien hoe mensen terug in dezelfde situatie terecht komen en de crisisafdeling nog als laatste hulp zien, kon ik niet voor mezelf accepteren. Ik koos ervoor om met mezelf aan de slag te gaan. De zoektocht naar een mentale en fysieke gezondheid is er eentje van vallen en opstaan, maar als je bereid bent om te vallen, heb je des te meer kans dat je terug zal opstaan. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen zoektocht, jij moet de touwtjes in handen nemen. Niet iemand anders. Maar je hebt soms wel mensen nodig om je een spiegel voor te zetten, of een zachte hand die je gerust stelt. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, maar dan moet je vertrouwen. In jezelf en in de ander. Soms kan een situatie uitzichtloos lijken, maar er is nog iets voorbij dat punt. De tijd staat niet stil. Elke dag weer een nieuwe kans.

De put waar ik zo diep in was gevallen heb ik kunnen vullen met voedzame grond en de vele zaadjes die ik heb laten vallen, hebben zich gevoed met mijn tranen en hebben mijn warme liefde kunnen ontvangen waar ik ze mee koester. Nu 10 jaar later kan ik zeggen dat ik de vruchten kan plukken en een goede basis heb voor de ervaringen die elke dag op mijn pad komen met een dieper geloof en vertrouwen in mezelf.

In 2014 ben ik afgestudeerd voor de 4-jarige bacheloropleiding Creatieve Therapie, met het medium muziek, op de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Dit heeft me een uitgebreid kader gegeven waaruit ik vertrek en me een manier gegeven om via muziek mensen te bereiken.


Ik wil mijn opgedane ervaringen en kennis delen met de mensen om me heen en elke dag weer openstaan voor nieuwe ervaringen met nieuwe contacten en met nieuwe inzichten.

Mag ik jou leren kennen?