Zo sluit jij de beste verzekering af voor jouw bestelwagen
Geplaatst op 3-04-2023

Zo sluit jij de beste verzekering af voor jouw bestelwagen

Een bestelwagen is een handig voertuig wanneer je veel spullen moet vervoeren. Of je nu een eigen bedrijf hebt of regelmatig grote aankopen doet, een bestelwagen biedt veel gemak. Maar wanneer je een bestelwagen aanschaft, is het belangrijk om ook goed na te denken over de bestelautoverzekering. Omdat je natuurlijk liever niet voor een verrassing wilt komen te staan, hebben we een aantal handige en tevens ook praktische tips voor je, om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekering afsluit.

Kies de juiste dekking

Een bestelwagen kan flink wat schade aanrichten bij een ongeval. Het is daarom belangrijk om een goede dekking te kiezen. De WA-verzekering is verplicht en dekt alleen de schade die je met je bestelwagen aan anderen toebrengt. Een WA+ beperkt casco of allrisk verzekering biedt meer dekking en dekt ook schade aan je eigen bestelwagen. Let daarom goed af dat wanneer je via Alpina.nl je bestelautoverzekerirng gaat afsluiten, je goed kijkt naar de verschillende opties om je auto eventueel aanvullend te verzekeren.

Controleer het gewicht

Het gewicht van je bestelwagen is van invloed op de premie van je verzekering. Hoe zwaarder de bestelwagen, hoe hoger de premie. Controleer daarom goed het gewicht van de bestelwagen en kies indien mogelijk voor een lichter model. Dit geldt overigens ook voor de wegenbelasting die je betaald. Uiteraard geldt dit alleen voor brandstof voertuigen en hoef je voor een elektrisch voertuig geen wegenbelasting te betalen.

Controleer het gebruik

Het gebruik van de bestelwagen is ook van invloed op de premie. Gebruik je de bestelwagen alleen zakelijk of ook privé? Rijd je veel kilometers per jaar of alleen af en toe? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de premie van je verzekering. Wat je vaak ziet, is dat bijvoorbeeld een koerier een hogere premie betaald, aangezien de kans op een ongeluk gezien de hoeveelheid kilometers een stuk hoger ligt.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Er zijn veel verschillende verzekeraars die bestelwagen verzekeringen aanbieden. Het loont om deze met elkaar te vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden en de dekking. Het kan namelijk heel goed zijn dat je maandelijks wel een stuk voordeliger uit bent, maar bijvoorbeeld je eigen risico een stuk hoger ligt, waardoor het voordeel op je premie bij een claim direct teniet wordt gedaan.

Hou rekening met de laadruimte

Als je veel waardevolle spullen vervoert met je bestelwagen, is het belangrijk om ook hierop te letten bij het afsluiten van de verzekering. Sommige verzekeraars bieden een hogere dekking voor de laadruimte dan andere. Let ook op dat bijvoorbeeld een bedrijfsbus, die vol ligt met allerlei dure gereedschappen en andere materialen, ook goed is verzekerd tegen diefstal of brand. Nu dekt een WA+ verzekering dit wel, maar wanneer de waarde boven een bepaald bedrag komt, dan zal je hiervoor een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Wanneer je rekening houdt met bovenstaande punten, zijn we ervan verzekerd dat je een verzekering vindt die aansluit op je wensen en behoeften en waar je niet teveel voor betaald.