Zo creëer je een urban keuken
Geplaatst op 14-09-2023

Zo creëer je een urban keuken

Net je nieuwe stek gevonden in ’t stad? Dan is de volgende stap het sfeervol inrichten ervan. Aan de keuken besteed je best wat extra aandacht, want hier breng je dagelijks wel wat uren door. De kans is groot dat deze niet al te groot is, aangezien een urban levensstijl gekenmerkt wordt door compact wonen. Maar dat wil niet zeggen dat deze ongezellig hoeft te zijn, want een ander kenmerk ervan is levendigheid. Te weten komen hoe bijvoorbeeld Antwerpen dit doet? Hier vind je alvast inspiratie.

1. Open planken

Het concept van open planken is enorm populair in het stadsleven, en dus ook in de keukens. Dit wil zeggen dat je in de plaats van gesloten kasten kiest voor schappen, waar je alle kruiden en andere zaken op tentoonstelt. Dit geeft een levendige uitstraling, maar het is ook handig tijdens het koken. Je kan zo meteen grijpen naar het potje dat je nodig hebt.

2. Betonnen vloer

Tegels kunnen enorm creatief en stijlvol zijn, maar ga je voor een urban uitstraling? Kies dan voor een betonnen vloer. Dit doet denken aan een industrieel interieur en is bovendien een duurzame keuze. Vind je dit net iets te grijs? Verfraai hem dan met een uniek tapijt. Kies bijvoorbeeld voor een hippe retro print.

3. Urban kunst

Heb je gekozen voor een neutrale zwarte keuken vanwege de industriële uitstraling? Dan kan je deze aanvullen met levendige urban kunst. Denk aan graffitiwerken en reclameborden waarmee je een trendy stijl creëert. Combineer dit soort kunst met Edison lampen voor een nog hoger vintage gehalte. Deze geven warmte af en belichten de kunst op een goede manier.

Multifunctionele meubels

Nieuwe keuken kopen? Kies dan zoveel mogelijk voor multifunctionele meubels. Op die manier benut je de weinige ruimte die je voorhanden hebt optimaal, en bespaar je in je portemonnee. Dit kan gaan van kookeilanden met ingebouwde opslagruimte tot tafels die ook dienst doen als werkblad. Hoe meer functies per meubelstuk, hoe beter.

Groene accenten

Tot slot hoef je je niet in te houden wanneer het gaat over groene accenten. Denk aan hangplanten, grote en kleine cactussen en veel bloemen. Aangezien je dit in de stad minder tegenkomt dan op het platteland, is het extra leuk om het diner klaar te maken in een groene ruimte. Ook de aanwezigheid van enkele kruidenplantjes geven een frisse touch. Deze hebben een positief effect op je humeur.