Werkbroeken heren kopen: welke opties zijn er?
Geplaatst op 17-04-2023

Werkbroeken heren kopen: welke opties zijn er?

Bij werkbroeken heren kopen heb je tegenwoordig veel opties. Sommige typen zijn puur bedoeld voor veiligheidsdoeleinden, terwijl andere een verscheidenheid aan functies bieden om dragers de hele werkdag comfortabel en efficiënt te houden - inclusief de optie om kniebeschermers toe te voegen of meerdere zakken voor het dragen van gereedschap en andere noodzakelijke uitrusting. Over het algemeen zijn de meeste werkbroeken gemaakt van slijtvaste en duurzame materialen die zijn ontworpen om lang mee te gaan bij het uitvoeren van handmatige taken. Bepaalde soorten, zoals signalisatiebroeken en vlamvertragende broeken, vallen onder de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Hieronder noemen we de populairste werkbroeken voor heren! 

Klassieke werkbroeken

Dergelijke werkbroeken zijn duurzaam en geschikt voor een groot aantal toepassingen. Deze werkbroeken zijn meer een optie voor algemeen gebruik en zijn meestal verkrijgbaar in ontwerpen met rechte pijpen. De belangrijkste kenmerken:

 • Duurzaam
 • Slim en stijlvol
 • Multifunctionele optie
 • Comfortabel

Tuinbroeken

Deze tuinbroek, ook wel slab & brace genoemd, biedt zowel warmte als bescherming aan dragers. De overall, die vaak wordt gedragen in de industriële sector, kan ook helpen voorkomen dat vuil of vlekken de kleding die eronder gedragen beschadigt. De belangrijkste kenmerken:

 • Beschermt kleding die eronder gedragen wordt
 • Helpt schade door vlekken en vuil te voorkomen

Gewatteerde of verstevigde kniewerkbroeken

Werkbroeken met gewatteerde of versterkte kniebeschermers hebben een speciaal zakje om kniebeschermers in de broekspijp te houden. Dit helpt bescherming en comfort te bieden bij langdurig knielen. Dit ontwerp is populair bij loodgieters, elektriciens en tuiniers, om maar een paar voorbeelden te noemen. De belangrijkste kenmerken:

 • Speciaal zakje voor kniebeschermers
 • Beschermend
 • Biedt een hoog niveau van comfort

Waterdichte werkbroeken

Waterdichte werkbroeken zijn bij uitstek geschikt voor mensen die routinematig in natte of vochtige omgevingen werken. Veel waterdichte werkbroeken bevatten ook reflecterende strepen die ervoor zorgen dat de drager ook in slechte omstandigheden goed zichtbaar is. De belangrijkste kenmerken:

 • Wind- en regenbestendig
 • Biedt zichtbaarheid en bescherming

Korte werkbroeken

Korte broeken zijn ideaal voor de warmere zomermaanden wanneer het te oncomfortabel kan zijn om een ​​lange werkbroek te dragen. Het is echter altijd belangrijk om bij de keuze voor werkbroeken rekening te houden met eventuele veiligheidsrisico's. Er moet overigens wel een risicobeoordeling worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de voorschriften voor persoonlijke beschermingsmiddelen op het werk. De belangrijkste kenmerken:

 • Ideaal bij warm weer
 • Kan minder beperkend zijn dan een lange broek

Hi-Vis werkbroeken

Signalisatiebroeken zijn PBM's die zeer geschikt zijn voor mensen die in risicovolle omgevingen werken. Ze zijn ontworpen om te beschermen tegen wind en regen, terwijl ze ervoor zorgen dat de drager opvalt en te allen tijde goed zichtbaar blijft. De belangrijkste kenmerken:

 • Goed zichtbaar in donkere omgevingen
 • Ideaal voor mensen die buiten werken

Holsterwerkbroeken

Multi-pocket- of holsterbroeken hebben speciaal ontworpen zakken zodat de drager gemakkelijk gereedschap en andere voorwerpen kan dragen. Dit maakt een aparte gereedschapsriem overbodig. Sommige stijlen hebben zakken met ritssluiting, zodat ze kunnen worden verwijderd. Het voordeel hiervan is dat de zakken kunnen worden verwijderd wanneer de broek moet worden gewassen, zodat niet elke zak hoeft te worden geleegd.