Wat zijn de beste crypto exchanges van Nederland?
Geplaatst op 16-01-2023

Wat zijn de beste crypto exchanges van Nederland?

Nederland is een groeiende cryptomarkt, met naar schatting 5% van de bevolking die al in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Als een vooruitstrevende natie met een gezonde honger naar cryptocurrencies, zijn er een aantal manieren om Bitcoin en crypto te kopen in Nederland! Laten we eens kijken naar onze lijst met de beste crypto exchanges in NL. Zo weet je precies bij welke uitwisselingen je Bitcoin en altcoins kunt kopen! 

Coinbase

Coinbase is een toonaangevende crypto-uitwisseling van 's werelds grootste uitwisselingen voor digitale valuta, met een gebruiksvriendelijke interface en 50 grote aangeboden cryptocurrencies. Gebruikers kunnen geld storten via bankoverschrijving/privébankoverschrijving met een verscheidenheid aan betalingsopties, en creditcardaankopen zijn beschikbaar. Coinbase biedt ook makelaarsdiensten en bewaaropties voor instellingen. Transactiekosten zijn relatief hoog.

Bitvavo

Bitvavo is op het moment de grootste crypto exchange van zowel Nederland als België. Veel mensen kiezen daarom automatisch voor deze uitwisselingsbeurs als ze geld willen investeren in onder meer Bitcoin. Bitvavo heeft als doel om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen. Het is echter niet alleen mogelijk om cryptomunten te kopen in deze exchange. Staking bij Bitvavo is ook nog eens een optie, wat zeker een goede functie is.

eToro

eToro is een van de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen die er zijn, met een breed scala aan cryptocurrencies die beschikbaar zijn, samen met aandelen en CFD's. Gebruikers kunnen hun handel automatiseren om die van andere succesvolle handelaren op het platform na te bootsen. eToro-gebruikers moeten minimaal $ 500 USD of een equivalente valuta storten voordat ze kunnen handelen, en er is een grondig verificatieproces dat moet worden doorlopen voordat ze een Bitcoin-aankoop doen of handelen tussen crypto en Bitcoin. Het platform accepteert 14 verschillende fiat-valuta's, waardoor je cryptocurrency kunt omzetten in euro's.

Exmo

Exmo is een Britse cryptobeurs met veel fiat- en crypto-opties. Gebruikers kunnen geld uit hun persoonlijke portemonnee overmaken als ze al cryptovaluta bezitten, of een overboeking en een enorm scala aan betaalmethoden gebruiken (meer dan honderden platforms die in de ruimte concurreren). Het handelsplatform heeft een nuttige nieuwssectie om zijn gebruikers te informeren, samen met een stapsgewijze handleiding voor verschillende aspecten van het platform. Handelskosten zijn relatief laag voor Bitcoin-transacties en andere acties op het platform.

Kraken

Kraken is een van de meest gebruikte platforms voor beleggen in virtuele cryptocurrency. Hoewel er een intensiever verificatieproces is dan bij sommige cryptocurrency-marktplaatsen, is de wisselwerking veiligheid en een solide reputatie. Het is geschikt voor beginners en biedt handelsparen voor meer dan 40 huidige activa. Een grote flash-crash in 2021 zorgde ervoor dat de prijs van ETH en BTC op het platform veel lager daalde dan de eerlijke marktkoers, wat resulteerde in verloren fondsen en onbedoelde cryptocurrency-transacties en -liquidaties. Dit was te wijten aan een gebrek aan aanbod van Bitcoin en Ethereum in de persoonlijke portemonnee van de beurs. Alle beurzen hebben echter een klein marktrisico of risico op verlies als gevolg van marktomstandigheden, en over het algemeen is de beurs door de jaren heen zeer populair en betrouwbaar geweest.