Waarom is het belangrijk om tijdens het sporten een goede sport bh te dragen?
Geplaatst op 30-03-2023

Waarom is het belangrijk om tijdens het sporten een goede sport bh te dragen?

Wanneer je als vrouw voor het eerst naar de sportschool gaat of begint met hardlopen, dan is de kans vrij groot dat je al ver van tevoren hebt nagedacht over de outfit die je draagt. Je outfit moet natuurlijk wel matchen, aangezien je wel representatief voor de dag wilt komen. Toch zien we vaak dat veel vrouwen zich vooral focussen op de schoenen, de broek of legging en ook het shirt dat ze dragen. Uiteraard is ook dat belangrijk en moet het geheel comfortabel zitten, maar ook een goede sport bh voor tijdens het sporten is van belang. Waarom dat vertellen we je nu.

Comfort

Op het moment dat je voor het eerst de sportschool binnenstapt, dan wil je natuurlijk het liefst direct fanatiek aan de gang. Wanneer je dan geen sportbh draagt, dan zul je al snel merken dat bij enige inspanning je borsten alle kanten op bewegen. Niet alleen zorgt dit voor praktische ongemakken, maar is het ook schadelijk voor de borsten en rest van het lichaam. Om ervoor te zorgen dat je borsten tijdens het sporten niet in de weg zitten, is het dragen van een goede sportbh dus essentieel.

Ondersteuning

In het verlengde van een stuk comfort, is ook de extra ondersteuningen welke een sport bh je biedt ontzettend fijn. Vooral tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of een andere explosieve sport, zul je merken dat het alles behalve prettig is dat je borsten alle kanten op kunnen bewegen. Wat wel van belang is, is dat je zorgt voor de juiste maat en pasvorm. Anders hebben je borsten natuurlijk nog teveel ruimte om te kunnen bewegen en dat is nu net wat je door het dragen van een sport bh wilt voorkomen.

Ontziet je rug, nek en schouders

Wanneer je een goede bh draagt tijdens het sporten, dan zul je merken dat je last krijgt van je schouder, rug of nek. Dit komt doordat het gewicht wat vrijkomt doordat je borsten bewegen, via deze plekken wordt opgevangen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om dit op een gelijkmatige manier te verdelen. De eerste stap is daarom dus ook het dragen van een goede sport bh. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen of je kiest voor een matchende sport bh bij je sportlegging dames. Let bij je keuze goed op de maat en pasvorm, zodat je nieuwe aankoop niet te strak zit. Strak is goed, maar te strak is niet de bedoeling. Dus zie je na het uitdoen van je sport bh een lijn van de bandjes lopen, dan is het zaak deze wat losser te zetten.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft het dragen van een goede sportbh allerlei verschillende voordelen. Het is daarom dus ook ten zeerste aan te raden om hier niet op te besparen en al helemaal niet om een normale bh te dragen tijdens het sporten. Het maakt daarbij niet uit of je nu een grotere cupmaat hebt of dat je wat kleinere borsten hebt. In beide gevallen is het belangrijk te zorgen voor voldoende ondersteuning.