5x promotietips voor bedrijven
Geplaatst op 7-04-2023

5x promotietips voor bedrijven

Ben jij onlangs in de regio gestart met je eigen bedrijf? Van het openen van een bankrekening tot het aanvragen van een ondernemingsnummer: er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf. Maar het is ook belangrijk om op de juiste manier je bedrijf te promoten zodat je naamsbekendheid krijgt. En om je daarbij te helpen, geven we in dit artikel een aantal handige tips.

1.Leer je doelgroep kennen

Dit is een tip waarvan veel bedrijven de neiging hebben om deze over te slaan. Ze starten direct met adverteren in de krant, op Facebook of op Linkedin met een bepaalde boodschap. Maar als je niet weet wie je doelgroep precies is, dan weet je ook niet hoe en waar je deze het beste kunt aanspreken. Stel een soort profiel op met bepaalde eigenschappen, interesses en welke kanalen ze gebruiken. Weet je dat niet? Dan is het goed om een aantal mensen te interviewen.

2.Zet de juiste kanalen in

Nu je weet wie je doelgroep is, kun je gaan bepalen welke kanalen je inzet. Ben je over bepaalde kanalen niet helemaal zeker? Draai dan eerst een testperiode om te kijken of het werkt en evalueer. Dat is de beste manier om erachter te komen.

3.Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Een website zorgt ervoor dat je aan de buitenwereld kunt laten zien wat je precies doet. En voor sommige ondernemers is de website juist het belangrijkste kanaal voor het verkopen van producten. Zorg ervoor dat je website duidelijk en gebruiksvriendelijk is, zodat bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Hoe je dat weet? Test dit uit bij een aantal personen en laat ze hardop denken. Zo kom je er vanzelf achter!

4.Werk aan de vindbaarheid van je website in Google

Dan kun je nog zo’n mooie en gebruiksvriendelijke website hebben, maar als je niet vindbaar bent in Google, dan wordt het nog lastig om bezoekers te krijgen. Met behulp van SEO ofwel zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om je website beter vindbaar te maken op geselecteerde keywords. Lees jezelf hierover in of schakel een specialist in die je hierbij kan helpen.

5.Denk ook aan je offline promotie

Hoewel we tegenwoordig veel digitaal leven, is dat niet de enige manier om mensen te bereiken. Offline promotie kan zelfs nog succesvoller zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van flyers. Maar ook promotieartikelen met je logo erop kunnen goed werken. Deze zijn bijvoorbeeld in heel veel soorten en maten te verkrijgen bij promotieartikelen leverancier Pinkcube. Ook hierbij geldt dat het goed is om na te denken wat voor producten bij je doelgroep passen.

Zo weet je hoe je de promotie van je zaak succesvol kunt aanpakken. Kijk voor meer informatie over het starten van een eigen zaak op Vlaanderen.be. Daar worden veel praktische tips gegeven vanuit de overheid.