Labels voor toegankelijkheid (Gooik) - De Standaard dd 08/05/2007

Labels voor toegankelijkheid (Gooik) - De Standaard dd 08/05/2007

Bron : De Standaard - www.standaard.be/cnt/2c1bvm6e - 08 mei 2007

 

Het OCMW van Gooik heeft dit jaar opnieuw toegankelijkheidslabels uitgereikt. Feestzaal Ter Heyde in Kester en de Gemeentelijke Openbare bibliotheek van Gooik kregen een gouden certificaat.

De toegankelijkheidslabels worden al sinds 2004 uitgereikt door het OCMW van Gooik en door de KVG (Gooikse Katholieke Vereniging van en voor Gehandicapten). Naarmate de toegankelijkheid van een gebouw zijn er verschillende labels: vier sterren, vijf bronzen sterren, vijf zilveren sterren en tenslotte de vijf gouden sterren. Die gingen dit jaar naar feestzaal Ter Heyde in Kester en naar de Openbare bibliotheek van Gooik.

Positief signaal

Beide gebouwen werden al in 2004 bezocht en de eigenaars zorgden er de afgelopen jaren voor dat de mankementen werden aangepast. Zo werd de parking van de feestzaal opgewaardeerd en in de bibliotheek werd er onder meer voor gezorgd dat er meer ruimte was om met een rolstoel te kunnen bewegen.

OCMW-voorzitter Jo Baert met de resultaten van de toegankelijkheidsbezoeken, want er werden ook verschillende bronzen en zilveren labels toegekend. 'Dit jaar bezochten we negen gebouwen', zegt Baert, 'en het valt op dat de mensen hier echt een inspanning willen leveren om voor goede toegankelijkheid te zorgen. Dat we zien dat er verbeteringen zijn doorgevoerd is een zeer positief signaal. Er zijn ondertussen al een goed aantal plaatsen in Gooik die een gouden of zilveren label hebben', aldus Baert.

Naast de twee gouden labels zijn er ook nog drie zilveren labels uitgereikt aan meubelzaak Heim Pollé, primawinkel Bultereys en het Aqua Fit Center. De bronzen sterren gaan naar Eethuis Gains Bar, café 'tKwadraat en dokter Plasman. Tenslotte werd er ook nog een label met vier sterren uitgereikt aan tandarts Monique Walravens. (tch)