Zoveel stroom bespaar je met led-lampen per jaar!
Geplaatst op 4-03-2024

Zoveel stroom bespaar je met led-lampen per jaar!

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld? Dan zijn LED-lampen de perfecte oplossing voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op hoeveel stroom je kunt besparen door over te stappen op LED-verlichting en wat dit betekent voor je portemonnee en het milieu.

Waarom LED-lampen?

LED-lampen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Ze zijn namelijk veel energiezuiniger dan traditionele gloei- en halogeenlampen. Waar een gloeilamp tot wel 90% van zijn energie verliest aan warmte, zet een LED-lamp bijna al zijn energie om in licht. Dit maakt LED-verlichting niet alleen milieuvriendelijker, maar ook een stuk zuiniger in gebruik.

Hoeveel stroom bespaar je?

Maar hoeveel stroom bespaar je nu eigenlijk met LED-lampen? Laten we eens kijken naar een voorbeeld. Stel dat je in huis 10 gloeilampen van 60 watt hebt. Als je deze vervangt door LED-lampen van 8 watt, bespaar je maar liefst 520 watt per uur wanneer alle lampen branden. Dit betekent dat je per dag 12,48 kilowattuur (kWh) bespaart, wat neerkomt op ongeveer 4561 kWh per jaar!

Wat betekent dit voor je portemonnee?

Maar wat betekent deze besparing nu eigenlijk voor je portemonnee? Laten we uitgaan van een gemiddelde energieprijs van €0,23 per kWh. Met een besparing van 4561 kWh per jaar zou je dus €1.049,03 kunnen besparen op je energierekening! Dat is toch niet niks.

En het milieu dan?

Natuurlijk is geld besparen altijd mooi meegenomen, maar laten we ook eens kijken naar wat deze besparing betekent voor het milieu. Door over te stappen op LED-lampen verlaag je niet alleen je energieverbruik, maar ook je CO2-uitstoot. Stel je eens voor dat iedereen in Nederland zou overstappen op LED-verlichting. Dat zou een enorme impact hebben op onze CO2-uitstoot en ons milieu!

Dus?...

Kortom, met LED-lampen kun je niet alleen flink besparen op je energierekening, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Dus waar wacht je nog op? Stap vandaag nog over op LED-verlichting en geniet van de vele voordelen die het met zich meebrengt. Je portemonnee én het milieu zullen je dankbaar zijn!