Wat is de beste regenjas?
Geplaatst op 2-08-2022

Wat is de beste regenjas?

Wat is de beste regenjas?

We mogen er met zijn allen maar wat graag over klagen; het weer. Best gek eigenlijk, want dankzij het gematigde zeeklimaat hebben we eigenlijk weinig last van extreme weersomstandigheden. Toch mopperen mensen veel over het weer, met name wanneer dit gepaard gaat met nattigheid. Regen is dan ook veruit het meeste gehate weersverschijnsel. Terwijl het toch heel makkelijk is om je er tegen te wapenen met goede regenkleding. Maar wat is nou de beste regenjas?

De beste regenjas houdt je droog

Ja, dat klinkt heel logisch. Natuurlijk moet een regenjas ervoor zorgen dat je droog blijft. Maar niet elke regenjas is waterdicht. Sommige regenjassen zijn waterafstotend. Dat betekent dat je daar best kortdurend mee door de regen kunt fietsen, maar dat je wanneer je langere tijd in een fikse bui staat uiteindelijk toch nattigheid gaat voelen. Wil je zeker weten dat je altijd tegen de elementen beschermd bent, dan kies je uiteraard voor een waterdichte regenjas.

De beste regenjas heeft stijl

Niet alleen word je chagrijnig als de regen met bakken uit de lucht komt, maar als je dan ook nog eens een lelijke regenjas aan moet trekken, die kraakt of enorm ritselt als je hem aanhebt en die totaal niet ademt waardoor je vreselijk gaat zweten doet dat je humeur al helemaal geen goed. Gelukkig heeft de moderne regenjas een upgrade gehad en is ie tegenwoordig niet alleen comfortabel, maar ook nog eens heel stijlvol, iets wat vooral bij de regenjas dames erg belangrijk is. De beste regenjassen van het moment wil je zelfs dragen als buienradar enkel blauwe luchten voorspelt. Deze jassen zien er bovendien helemaal niet uit als een regenjas, maar als een gewone stijlvolle jas. Dus of je nou door de regen naar je werk, school of studie moet, of gewoon voor de lol op de fiets zit of door de regen loopt; in deze regenjassen wil je gezien worden.

De beste regenjas is multifunctioneel

Tegenwoordig zijn we graag overal op voorbereid. Niet voor niets is er voor alles wel een handige app die je helpt om probleemloos door het leven te gaan. Het weer hebben we (ondanks voorspellende apps) helaas toch niet in de hand en kan nog wel eens verrassend uit de hoek komen. Natregenen is dan het gevolg, tenzij je een jas aanhebt die tevens een regenjas is. Wat altijd erg vervelend is, wanneer je alleen een regenjas draagt; dat je benen alsnog nat worden op de fiets als je de trappers rond duwt. Kletsnatte bovenbenen is dan het gevolg. Een multifunctionele regenjas heren of dames verandert dan moeiteloos in een handige poncho die je over het stuur van je fiets of scooter kunt hangen. Zo kom je altijd droog aan op de plaats van je bestemming.

De beste regenjas is comfortabel

Wat voor de een comfort is, is dat voor de ander niet. Sommige mensen hebben het altijd warm, anderen altijd koud. Voor beide voorkeuren is een andere regenjas het beste. Ben jij zo iemand die altijd warme handen en voeten heeft, en die al snel in een korte broek en T-shirt loopt, dan is de klassieke regenjas een prima keuze. Maar ben je juist een koukleum en heb je een hekel aan lage temperaturen, dan is de beste regenjas voor jou zeer waarschijnlijk de gevoerde regenjas. Daarmee ben je niet alleen gewapend tegen dat tergende hemelwater, maar ook tegen ijzige temperaturen. Als dat geen win-win situatie is.