Waarom zou je je TL-buizen vervangen door LED?
Geplaatst op 2-03-2023

Waarom zou je je TL-buizen vervangen door LED?

TL-buizen staan erom bekend energiezuinig te zijn. Toch wordt wereldwijd afgestapt van het gebruik van TL-buizen naar LED-lampen. Waarom zou je TL-buizen vervangen door LED?

Efficiëntie

Hoewel TL-licht veel efficiënter is dan gloeilampen, is het nog steeds minder efficiënt dan LED's. Met LED-lampen bereik je een energiebesparing van 70% ten opzichte van traditionele TL-lampen.

Betere kwaliteit verlichting

TL lampen geven een betere kwaliteit verlichting. Anders dan bij TL heb je geen last van flikkeren en zoemen. Het licht is van constante kwaliteit en geluidloos. Ook heb je bij LED niet het kille, koude TL licht, maar kun je kiezen uit verschillende soorten lichtkleuren die de ruimte bovendien helder verlichten.

Gemakkelijk te vervangen

Het is gemakkelijk om de TL te vervangen door LED TL omdat je voor deze lampen slechts een paar minuten nodig hebt om ze te installeren. Zij passen in de bestaande TL armaturen zonder dat je veranderingen hoeft aan te brengen en ze stellen dezelfde eisen aan het plafond waaraan zij worden bevestigd. Dit maakt het gemakkelijk om over te schakelen op LED TL verlichting. Ook het feit dat er geen nieuwe bedrading nodig is, maakt overschakelen op LED TL gemakkelijk en bovendien interessant voor de portemonnee.

Energiebesparing

Een LED-lamp van 4 watt doet gemakkelijk hetzelfde werk als een 40 watt TL-lamp. Ze genereren licht op zo’n manier dat ze zeer weinig energie gebruiken. Dat zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Langere levensduur

Ten opzichte van TL heeft LED een veel langere levensduur. De langere levensduur is zelfs één van de belangrijkste redenen dat veel mensen LED TL lampen kopen.

Geschikt voor gebruik van een sensor

TL lampen slijten na enige tijd in- en uitschakelen en zijn niet erg geschikt voor sensoren. LED's op hun beurt zijn perfect voor sensoren. Bovendien verandert hun levensduur niet door het gebruik van sensoren. Ook dit maakt dat je TL het beste kunt vervangen door LED.