Truien bedrukken: de kracht van de gepersonaliseerde sweater
Geplaatst op 27-01-2023

Truien bedrukken: de kracht van de gepersonaliseerde sweater

Een trui bedrukken, heb je daar al eens aan gedacht? Dit is een geweldige manier om jouw bedrijf, (sport)vereniging of vriendengroep op de kaart te zetten, terwijl jullie je door jullie outfits nog nauwer tot elkaar voelen komen.

In dit artikel bespreken we verschillende overwegingen die je kunt doen: de redenen, de artikelen (sweater, vest of hoodie?) én de opties die je hebt qua drukwerk… Zo ben je goed voorbereid en weet je wat de mogelijkheden zijn om een trui te laten bedrukken.

Waarom zou je een trui bedrukken?

Een trui laten bedrukken kan om verschillende redenen. Misschien wil je outfits hebben met het logo van je sportteam of vereniging, ben je op zoek naar bedrijfskleding in stijl of wil je simpelweg je eigen sweater personaliseren.

Je hoeft niet per se een zwaarwegende reden te hebben. Grappige matchende outfits dragen met vrienden is óók altijd een goed idee. Zo zie je maar: veel verschillende situaties, veel verschillende aanleidingen om een trui te laten bedrukken!

Een sweater, vest of hoodie bedrukken

Het begrip ‘trui’ is vrij breed; in praktijk kun je vaak een sweater, vest of hoodie bedrukken. Daarbij zijn sweaters de simpelste variant: deze hebben standaard geen rits of capuchon, dus zien ze er eenvoudig uit. Zo heb je een leeg canvas om te personaliseren.

Voor een iets meer casual look kies je voor de hoodie. Met zijn dikkere materiaal en capuchon (‘hood’) is dit het ideale kledingstuk voor vriendengroepen of de hippere werkplek.

Tot slot kun je ook een vest personaliseren. Dit kledingstuk trek je dankzij de rits gemakkelijk aan en uit, wat het zeer veelzijdig maakt. Let hierbij wel op de plaatsing van je ontwerpelementen!

De keuze is aan jou. Ga je een vest, hoodie of sweater bedrukken?

Hoe kun je je gepersonaliseerde trui ontwerpen?

Natuurlijk moet je eerst je trui ontwerpen voordat je hem laat bedrukken. Hierbij heb je sowieso verschillende opties qua plaatsing: borst, rug, een embleem op een borstzakje… Hoe meer elementen je wilt meenemen in je personalisatie, hoe weldoordachter je ontwerp zal moeten zijn.

Enkele elementen die een sweater kan bevatten, zijn een logo, een eigen tekst of een foto. Wil je een trui bedrukken, denk hier dan goed aan:

Met logo

Truien bedrukken met logo is een goede optie voor bedrijven of verenigingen. In dat geval creëer je met een sweatshirt met logo een gevoel van eenheid en verbondenheid. Vaak komt een logo klein op de borst, maar groot op de rug kan ook!

Met eigen tekst

Wil je een trui met eigen tekst? Dat kan zo, los, maar ook in combinatie met een logo of foto. Als je een afbeelding gebruikt, zal de tekst daar meestal boven of onder gedrukt worden. Anders kun je ook je trui bedrukken met een grotere tekst op de voor- en/of achterkant.

Met foto

Trui met foto bedrukken? Vaak is dit de duurste optie, omdat de afbeelding wel van goede kwaliteit moet zijn. Maar dan heb je ook wat! Zo’n gepersonaliseerd sweatshirt met foto kan een prachtig aandenken zijn, dat je bijvoorbeeld ook cadeau kunt doen aan een dierbare.

Goedkoop een trui bedrukken?

Wil je goedkoop een trui bedrukken? Zorg er dan voor dat je de verschillende mogelijkheden goed afweegt. Qua prijs maakt het namelijk uit hoeveel kleuren je gebruikt, hoe hoog de kwaliteit van een afbeelding moet zijn, enzovoort. Ook is een print op enkel de voorkant goedkoper dan bijvoorbeeld op zowel de voor- als achterkant. Check de ware kosten van tevoren dus goed bij je drukker, wil je een trui bedrukken.