Raamdecoratie tips voor jaren 30 woningen
Geplaatst op 27-03-2023

Raamdecoratie tips voor jaren 30 woningen

Liefhebbers van het TV-programma Kopen zonder Kijken horen het maar al te vaak: ‘Jaren 30’. Negen van de tien keer geven potentiële kopers aan op zoek te zijn naar een woning uit dit tijdperk. Vaak is het zelfs een harde eis. Pas daarna volgen zaken zoals de tuin en het aantal slaapkamers. Wat een jaren 30 woning zo gewild maakt? De aandacht voor details. Denk aan sierlijsten, en-suite deuren en glas-in-loodramen. Ontzettend charmant! Heb jij zo’n gewilde jaren 30 woning bemachtigd? Dan wil je natuurlijk dat je interieur de bouwstijl complimenteert. Daarbij mag de juiste raambekleding natuurlijk niet ontbreken! Maak een keuze uit de volgende vier ideeën?

Vouwgordijnen

Een populaire keuze voor jaren 30 woningen is het vouwgordijn. De verschillende lagen stof geven dit type raamdecoratie veel volume. Dit zorgt voor een romantische uitstraling, wat ontzettend goed samengaat met de charme van een woning uit de jaren 30. Zeker wanneer je kiest voor een stof met natuurlijke garens. Linnen of katoen bijvoorbeeld. Houd er wel rekening mee dat deze garens sneller krimpen en verkleuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook hele mooi linnenlook stoffen op de markt. Deze zijn gemaakt van polyester. Deze stofsoort is een stuk minder kwetsbaar.

Gordijnen

Ook het klassieke gordijn doet het goed in de jaren 30 woning. Zeker wanneer het huis een hoog plafond heeft. De verticale stof benadrukt de hoogte van de ruimte. Voor een extra charmante look kan je het gordijn gracieus over de grond laten slepen. Om dit effect te bereiken laat je het gordijn expres 5 centimeter of langer uitvoeren. Deze uitvoering is vooral mooi bij (linnen)look gordijnen. Een andere stofsoort die het goed doet in de jaren 30 stijl is velours. Bovendien zorgen velours gordijnen voor isolatie. Een fijne bijkomstigheid, aangezien jaren 30 woningen niet bekend om de beste isolatie. Veel van de warmte gaat verloren via de ramen. Een win-win dus!

Houten jaloezieën

In de jaren 30 werd er veel gebruik gemaakt van hout. Niet zomaar hout, maar kwalitatief sterk hout. Amerikaans grenen bijvoorbeeld. Vaak was dit hout donker van kleur. Donkerkleurig hout gaat dus goed samen met jaren 30 woningen. Walnootkleurige jaloezieën bijvoorbeeld! Met houtnerf, voor een extra natuurlijke uitstraling. Jaloezieën zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook praktisch. Ze geven namelijk veel controle over inkijk en lichtinval. Je kunt de lamellen op- en neer bewegen, maar ook kantelen.

Plisségordijnen

Tot slot zijn ook plisségordijnen een goede keuze. Zeker wanneer je een jaren 30 woning met erker hebt! Andere raamdecoratie in erkers wil elkaar nog wel eens raken in de hoeken. Bij plisségordijnen is dit vrijwel nooit het geval. Dit type raamdecoratie wordt namelijk dicht op het glas gemonteerd. Bovendien is het een ideale keuze wanneer je aan een drukke straat woont. Plisségordijnen kunnen namelijk Top Down - Bottom Up bediend worden: Het gordijn kan niet alleen van beneden, maar ook van boven open. Wil je nieuwsgierige blikken naar binnen vermijden? Maar wel daglicht binnenlaten? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant.