Geef je woning een voorjaarsboost!
Geplaatst op 21-03-2024

Geef je woning een voorjaarsboost!

Kriebelt het om aan de grote schoonmaak te beginnen en ook meteen je huis te restylen, dan is het nu het juiste moment! De lente doet verlangen naar een luchtig interieur en veel licht zodat je de komende maanden volop van de zon kunt genieten. Maak je huis dus klaar voor de lente en stel niet langer uit wat je vandaag kan doen. Geef je woning de voorjaarsboost die het verdient!

Stapsgewijs

Nu kerst weer voor een jaar uit je interieur wordt gebannen, is het tijd om je woning aan te kleden met de accessoires die de lente aankondigen. Dat doe je door eerst en vooral de grote schoonmaak op het programma te zetten. Begin per kamer met het ontspullen van de kasten, gooi datgene weg waar je niets meer mee doet of dat je niet meer gebruikt en geef het geheel een flinke schoonmaakbeurt. Het is zalig wanneer je opnieuw alle spulletjes die je wilt houden terug in je kasten kunt zetten en alles weer opgeruimd is.

Opruimen

Ga de rommel in de woonkamer te lijf met een aantal opruimtips. Koop een leuke mand om je plaids op te bergen. Schaf je een handige tijdschriftenhouder aan zodat je tijdschriften op één plek ordelijk bewaard worden. Eens je alles hebt opgeruimd, is het tijd om je kostbare glasservies onder handen te nemen tot elk glas weer op-en-top blinkt. Wees ook hier selectief met wat je wilt houden qua borden en potjes. Gebruik je ze niet dan kun je ze beter wegschenken aan de kringwinkel.

Als je jouw opruimwerk achter de rug hebt, kun je de woonkamer grondiger aanpakken. Doe de gordijnen af, geef ze een wasbeurt en laat ze drogen. Ben je niet helemaal tevreden over het resultaat na een wasbeurt of merk je op dat ze eigenlijk al wat slijtage vertonen? Bestel dan snel nieuwe gordijnen die je huis weer laten stralen en je woning de frisse aanblik geven die je wilt.

Spelen met licht

Ziet het er allemaal nog wat te donker uit en wil je meer licht in je woning creëren? Ga dan je muren te lijf met lichte tinten. Met een likje verf in een frisse lentekleur kom je al een heel eind. Koop daarna enkele leuke kaders met mooie tekeningen en je krijgt meteen een moderne uitstraling van je interieur.

Investeer in nieuwe vouwgordijnen om de lichtbalans in je woning in evenwicht te brengen. Kies voor vouwgordijnen die je privacy garanderen maar tegelijkertijd het licht binnenlaten. Voeg daarbij nog wat nieuwe accessoires aan je interieur toe, zoals een nieuw tapijt of moderne meubeltjes. Zo ben je helemaal klaar voor de lente. En nu, voetjes op de bank en genieten maar!