Hilda Cardinaels Tai Chi & Qigong

Gespecialiseerd in coaching, Tai Chi en Qigong te Dilsen-Stokkem en As

Tai Chi is gebaseerd op de Chinese krijgskunsten, maar ook in China worden deze zachte vloeiende bewegingen steeds meer beoefend omwille van de weldoende invloed op de hele gezondheid. Door het langzaam uitvoeren van de oefeningen ervaart men meer en meer de eenheid tussen lichaam en geest wat in deze tijd ook Mindfulness wordt genoemd.

Tai Chi is een vorm van Qigong en dit is het regelen van de innerlijke energie. Dit gebeurt door de ademhaling en de bewegingen op mekaar af te stemmen en daardoor steeds meer ontspanning te ervaren. Men oefent hierbij zowel de linker- als rechterkant van het lichaam wat letterlijk en figuurlijk voor evenwicht zorgt.
Bij Qigong gebeurt dit meestal in dezelfde richting terwijl men in Tai Chi een grotere wendbaarheid van het lichaam krijgt en de coördinatie tussen handen en voeten nog meer verbeterd wordt omdat o.a. linker- en rechterhand een andere beweging maakt.

Hilda volgde cursussen bij professor Zhang Guangde aan de sportuniversiteit van Keulen waar zij tevens de opleiding Tai Chi lerares volgde bij Dr. professor Zhu Wenjun. Hier leerde zij de Yangstijl 24-vorm en 32-Zwaardvorm, maar ook de 48-vorm die uit meerdere stijlen is samengesteld.

Tijdens een stage in Peking leerde zij de mooie TaijiKungFuFan of 52-Waaiervorm.

Om zich verder te specialiseren volgde Hilda regelmatig nog workshops en cursussen onder andere bij Master Tian Liyang uit Wudangshan.

Lessen

De lessen beginnen altijd met opwarmingsoefeningen om de gewrichten goed te openen en het lichaam zachtjes te stretchen en vooral de geest tot rust te brengen.

Er bestaan meerdere stijlen in Tai Chi en vele oefenreeksen in Qigong.
Hilda biedt de kortere vormen aan uit de Yang-stijl: de 8-vorm, 24-vorm en de gemengde 48-vorm.

Voor de Qi-gong wordt er geoefend met o.a. de Acht Brokaat oefeningen, en andere reeksen naargelang het seizoen

In As wordt de Zwaardvorm en ook soms de Waaiervorm aangeleerd.

Op volgende dagen gaan de lessen door:

▷ As: Dinsdagvoormiddag: 10u00-11u15 en donderdagavond: 20u00-21u00
▷ Dilsen (Elen) Woensdagvoormiddag: 10u00-11u15

Er worden geen lessen gegeven tijdens schoolvakanties.

U kan Hilda contacteren voor meer informatie en inschrijving en ook voor privé-les.

"Oefening baart kunst" en zo is het ook met deze mooie bewegingen uit de Chinese Bewegingskunst vandaar dat u onze lessen soms ook vindt onder ChinBeKu.

Tai Chi en Qigong

Hilda Cardinaels is gevestigd in Dilsen-Stokkem (sporthal in As) en beoefent al meer dan 20 jaar de kunst van Tai Chi en Qigong. Ze geniet ervan dit door te geven aan anderen zowel individueel als in groep. De lessen zijn toegankelijk voor zowel jong-volwassenen als senioren.

Naast deze specialisatie biedt zij ook privé-consulten en -cursussen aan zoals:
Individuele Meditatie met bevrijdende inzichten, Reiki–inwijdingen en -behandelingen, Astrotherapie vanuit de geboortehoroscoop, Aqualeiheelwijze, Munay Ki, en spirituele coaching gebaseerd op jarenlange ervaring.

INTERESSE? BEL VANDAAG NOG!