Sandrine Clinckemaillie

Hoe kan ik mezelf omschrijven? Als ik één woord moet kiezen, dan… enthousiast!

Enthousiast wanneer het over bewegen en het bewegingsstelsel gaat. Enthousiast over alles wat daar bij komt kijken en mee te maken heeft. Enthousiast wanneer ik mij uitleef in de bergen of op klimrotsen. Maar bovenal enthousiast wanneer ik jou kan helpen. Om opnieuw zo soepel mogelijk te bewegen, werken, spelen en sporten.

Zonder pijn en lichamelijke hindernissen.

Ervaring en levenslang leren

Door naar je te luisteren leer ik jou en je verhaal kennen, en ga ik op zoek naar de beste oplossing voor je klachten.

Mijn jarenlange ervaring als podoloog helpt daarbij. Maar dat is niet alles. Daarnaast probeer ik me voortdurend bij te scholen met kwalitatieve opleidingen. Die helpen mij niet alleen om van nabij de laatste nieuwe ontwikkelingen op te volgen. Maar ook en vooral om jou als mens in je totaliteit te bekijken en nooit te herleiden tot een klacht op zich.

Sportster voor sporters

Judo, softbal, atletiek, survival runs, alpinisme, ijsklimmen, toerskiën, yoga, trailruns… Het zijn allemaal sporten die ik beoefende of nog steeds beoefen. Ook daar bouwde ik de ervaring op die ervoor zorgt dat ik je specifieke pijn- en aandachtspunten als (top)sporter herken als geen ander. Ik begeleid je tijdens je herstel én om je prestaties te verbeteren. En ik screen je preventief om blessures te vermijden zodat je zonder zorgen aan de start verschijnt.

Dit is mijn parcours. Mijn curriculum dat ik vol enthousiasme verder afleg en waar ik gedreven aan verder bouw om jou zo goed mogelijk te helpen.

 • Sporthumaniora: Heilig Hart Heverlee
 • 1999: Afgestudeerd als gegradueerde in de podologie (Arteveldehogeschool Gent)
 • 1999-2014: opstart privépraktijk in Gent en Gentbrugge
 • 2014-heden: opstart privépraktijk in Herk-De-Stad
 • 2014: bewegingsexpert : human gait and running analysis : voet-knie-heup (currex academy Hamburg)
 • 2007: diploma trainer B sportklimmen (bloso)
 • 11/2016: training: analysing running technique en running education (Smarteducation)
 • 2/2016: training: blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopers (Smarteducation)
 • 2016-2019: diploma Biomechanical Expert (Borginsole)
 • 2019: 7-daagse intensive training sportpodologie (Voetvorm, gecertificeerd)
 • 8/2019: Jay Dicharry, training : Re-wire your running for performance (Smarteducation)
 • 9/2019: Jay Dicharry, training: re-building the foot (Smarteducation)

Collega Margaux Stevens

Op donderdag kan je ook een afspraak maken bij collega Margaux Stevens. in 2014 behaalde zij haar diploma Bachelor in de Podologie. Daarna startte Margaux onmiddellijk bij BORGinsole Podologisch Centrum voor een periode van 5 jaar waar ze zich verdiepte in de biomechanica van het menselijk lichaam.

Margaux Stevens: “Als podoloog heb ik veel liefde voor het lichaam en de voeten, maar ook nog een heleboel andere interesses. Ik ben enorm energiek en graag bezig. Ik houd van wandelen in de natuur en skiën in de winter. Tennissen en fietsen in de zomermaanden zijn onontbeerlijk in mijn leven.”