Hoe zullen de EM-X anti tekenbanden de teken en vlooien bestrijden?

Dit gebeurt aan de hand van de EM-X keramische kralen die vervlochten zijn in de bandjes. EM, oftewel effectieve micro organismen, worden ingebakken in de keramieke kralen die dus uit EM gefermenteerde klei vervaardigd zijn. Tijdens het bakken van de kralen wordt de energie van de effectieve micro organismen in de klei opgeslagen. Deze kralen zijn dus vrij van chemicaliën waardoor het een zeer milieuvriendelijke en diervriendelijke manier is om teken en vlooien tegen te gaan. Wanneer de hond de halsband draagt, zal deze energie vrijgegeven worden. Dit zorgt voor een trilling in de omgeving die als zeer onaangenaam ervaren wordt door teken en vlooien, maar voor de honden en mensen niet waargenomen worden. Op deze manier zal jouw hond dus minder door teken of vlooien gebeten worden. Belangrijk om weten is dat deze EM keramische buisjes een verschillende werking hebben bij iedere hond, waardoor er geen 100% garantie kan gegeven worden over de werking van deze banden. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de hond de band zoveel mogelijk te laten dragen, zeker de eerste 2 tot 3 weken.

Hoe onderhoud ik best de tekenbanden?

Deze tekenbanden hebben een zeer langdurige werking wanneer deze goed onderhouden worden. Het is aangewezen om deze keramische kralen elke 2 weken te reinigen door ze ofwel af te spoelen ofwel te borstelen met water. Nadien is het nodig dat u de band 24 uur in UV licht, daglicht laten drogen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat deze keramische parels breekbaar zijn. Indien je dus een viervoeter hebt die graag eens wat wilder speelt, raden we aan om deze band uit te doen bij het spelen om te vermijden dat er kralen sneuvelen.