Waarom ik een loopbaanbegeleider werd.

Waarom ik een loopbaanbegeleider werd.

 

Je bent met vrienden gezellig aan het eten als de vraag komt waarom je besloten hebt om jouw job te doen. Het is een vraag waarbij je even moet nadenken over wat je bereikt hebt in het verleden, over hoe je je voelt op dit moment, en wat je wilt bereiken in de toekomst. Recent werd de vraag ook aan mij gesteld “Waarom ben jij loopbaanbegeleider geworden?”

“Omdat ik graag meewerk aan het mooier maken van de wereld door het versterken van mensen.”

Ik ben mijn loopbaan gestart als HR-consultant waar ik zocht naar een goede match tussen werknemer en werkgever bij aanwervingsopdrachten of mutatieonderzoeken.  Het is fijn als zowel het bedrijf als de werknemer tevreden zijn met de nieuwe weg die ze samen gaan bewandelen. Ik deed deze job ook graag omdat we ook na de selectieprocedure aandacht hadden voor de kandidaten die niet geselecteerd werden. Doel was dat ze na de bespreking een goed zicht hadden op hun mogelijkheden en ontwikkelingspunten en hier verder mee aan de slag konden om de juiste job te vinden. Mensen versterken en hun zelfkennis vergroten is de gemeenschappelijke deler geweest in mijn loopbaan als consultant, trainer, outplacementbegeleider en als psycholoog in het werken met volwassenen met angst en stressstoornissen.

Als loopbaanbegeleider komen al deze elementen samen en kan ik mensen inzicht geven in waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen en waar ze nog moeten aan werken om verder te groeien. Ze krijgen ook een zicht op wat hen uitput en hoe ze de balans houden tussen energiegevers en energievreters. Dit alles vergroot de weerbaarheid en de veerkracht van mensen en daar word ik blij van. Op deze manier werken we samen om beweging te krijgen in hun loopbaan. Dit hoeft niet altijd een andere job te zijn. Je kan ook beweging krijgen in je huidige job als je zelf beter weet waar je naartoe wil.  

Het feit dat ik kan bijdragen aan een goede professionele fundering voor anderen vind ik heerlijk. Ik begin ook steeds met dezelfde nieuwsgierigheid en interesse bij elke persoon, omdat ik gefascineerd ben door de verschillende verhalen die we als personen schrijven. Mijn rol als loopbaanbegeleider geeft mij de kans om mee te denken met de mensen die op zoek zijn naar een betekenisvol nieuw hoofdstuk in hun carrière.

Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat je veerkracht vergroot en je zelf je loopbaan in handen neemt en is door de loopbaancheques voor ieder werkende (werknemer of zelfstandige) toegankelijk, een initiatief waar ik heel graag aan meewerk. Als je vastloopt hoef je niet meer in cirkels rond te draaien en te tobben over wat je nu moet gaan doen maar kan je op een constructieve manier en aan de hand van concrete opdrachten stil staan bij waar je naartoe wil.

Heb je zelf vragen over jouw loopbaan?

Heb je zelf het gevoel dat je wat begeleiding kan gebruiken in jouw loopbaan? Voel je vrij om contact op te nemen voor een gratis verkennend gesprek!

Meer informatie over onze visie, missie en waarden vind je op onze website https://www.inforegio.be/ennu-loopbaancentrum-herent