Hoe kunnen de digitale loopbaantools van de VDAB mij helpen?

Hoe kunnen de digitale loopbaantools van de VDAB mij helpen?

Je vindt het niet gemakkelijk om een job te vinden waarin je sterktes optimaal gebruikt kunnen worden? Misschien ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Ik vind het fijn om samen met jou te onderzoeken hoe jouw ervaringen (privé en werk) en je verlangens je meer kunnen vertellen over wat je in de toekomst meer of minder wil inzetten. Ook VDAB heeft hulpmiddelen ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Één van de tools die ik specifiek onder de loop wil nemen is de zogenaamde “loopbaantest”. Deze test kan je in enkele minuten doen op de website van de VDAB en geeft aan in welke mate jij voorbereid bent om je loopbaan in handen te nemen. Je krijgt meteen een overzicht van hoe sterk je reeds bent op de volgende vlakken:

  • Inzicht in je waarden en interesses.
  • Inzicht in de opleidings- en arbeidsmarkt.
  • Opbouwen en inzetten van netwerken.
  • Hulp bij solliciteren en stappen naar werk
  • Balans tussen werk en privé
  • Inzicht in je talenten en vaardigheden

Ben je toch niet helemaal zeker wat je met de uitslag van deze test moet doen? Ik ontmoet je graag om te kijken hoe we samen jouw loopbaan kunnen optimaliseren en hoe jij met je persoonlijke verhaal zo goed mogelijk kan inspelen op de arbeidsmarkt.

In mijn loopbaanbegeleiding zoom ik in op jouw jouw specifieke vragen en moeilijkheden zodat je te weten komt wat je nog in de weg zit om zelfverzekerd je huidige job aan te passen aan jouw profiel of vol zelfvertrouwen stappen te zetten naar een nieuwe job.

Een eerste gesprek bij ennu-loopbaancentrum is helemaal gratis! Neem contact op zodat we samen kunnen werken aan jouw toekomst.

Meer informatie over onze visie, missie en waarden vind je op onze website https://www.inforegio.be/ennu-loopbaancentrum-herent

Ik kijk er alvast naar uit om samen met jou je loopbaan in beweging te brengen.

Katja