Heb ik nood aan 2 loopbaancheques?

Heb ik nood aan 2 loopbaancheques?

 

Als je werkt als bediende of zelfstandige kan je elke 6 jaar 8 uur loopbaanbegeleiding volgen omdat je recht hebt op 2 loopbaancheques van 4 uur loopbaanbegeleiding. Je betaalt hiervoor slechts 40 euro per loopbaancheque van 4 uur omdat de Vlaamse overheid deze dienstverlening subsidieerd. Meer informatie over de voorwaarden vind je op de pagina van VDAB.

Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat je je zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfsturing vergroot waardoor je duurzame loopbaankeuzes kan maken. Doorheen het proces ontwikkel je een taal om jezelf te profileren in je functie, bij sollicitaties en tijdens netwerkmomenten.

In 2/3e van de begeleidingen bij ennu maken we gebruik van de 2 loopbaancheques. We werken vanuit een waarderende benadering met als vertrekpunt jouw verhaal en jouw sterktes. We nemen de nodige tijd om jou als persoon te leren kennen via een biografische oefening. Deze is zeer waardevol omdat we jou op deze manier leren kennen en reeds een aantal inzichten meenemen die van belang kunnen zijn in je toekomstige loopbaankeuzes.  De volgende opdrachten bouwen verder op jouw verhaal en zorgen ervoor dat we samen zicht krijgen op wat jouw sterktes zijn, jouw ontwikkelpunten, interesses en waarden. Een belangrijke doelstelling is dat je meer in verbinding komt met wat jij belangrijk vindt en wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn in je job.

De klemtoon in de begeleiding door ennu ligt onmiskenbaar op tijd nemen voor jezelf, een heldere kijk krijgen op je loopbaanbehoeften, vertrouwen krijgen en mogelijkheden leren zien.

Het is een intensief en leerijk traject dat we met de nodige humor en gezelligheid toch ook luchtig proberen te houden zodat je telkens weer uitkijkt naar ons begeleidingsmoment.

 

Heb je zelf vragen over jouw loopbaan?

Indien je vragen hebt in verband met jouw loopbaan. Voel je vrij om contact op te nemen voor een gratis verkennend gesprek!

Meer informatie over onze visie, missie en waarden vind je op onze website https://www.inforegio.be/ennu-loopbaancentrum-herent