Ben ik te oud voor loopbaanbegeleiding?

Ben ik te oud voor loopbaanbegeleiding?

Je bent heel welkom.

ennu richt zich tot alle doelgroepen: zowel werknemers als zelfstandigen, lager als hoger opgeleiden, jongere als oudere mensen kunnen aankloppen. Tot nu toe doen voornamelijk hoger opgeleiden een beroep op de loopbaanbegeleiding bij ennu. Binnen deze groep zien we dat de meeste cliënten die samen kritisch willen reflecteren over hun loopbaan tussen 25 jaar en 55 jaar zijn. Dit is de leeftijd waarop we niet meer alleen met onszelf, maar ook met een gezin geconfronteerd worden. Het is de periode in ons leven waar de algemene druk het hoogste ligt en waar er steeds andere focussen gelegd worden. De jongere generatie voldoet vaak niet aan de voorwaarden om loopbaancheques aan te vragen, terwijl mensen tussen 55 jaar en 65 jaar er soms van uit gaan dat ze niets meer kunnen veranderen aan hun loopbaan. Dit beeld klopt echter niet.

Het blijft interessant om een duidelijk beeld te krijgen van wat voor jou belangrijk is, waar jij energie van krijgt, welke competenties je wil inzetten of versterken. Daar staat gelukkig geen leeftijdsgrens op! Meer nog het blijft ook tijdens je pensioen van belang. Alleen heb je dan geen recht meer op de loopbaancheques. Zolang je werkt mag en kan je beroep doen op loopbaanbegeleiding en kan je dus voor jezelf de tijd vrijmaken om onder begeleiding aandacht te geven aan wat jou enthousiast maakt en energie geeft.

Wat kan ik er nog uithalen?

Niet elke loopbaanbegeleiding eindigt met de conclusie dat je niet op de juiste plaats zit. Als je loopbaan aan het aflopen is, kan loopbaanbegeleiding jou die enkele tips geven om werk en privé beter te balanceren. Soms is de eindconclusie van een loopbaanbegeleiding inderdaad dat je huidige job niet meer past bij de competenties die jij wil inzetten en kan je een stap zetten naar verandering. De eindkeuze ligt bij jou, in alle vrijheid.

Zit je met vraagtekens?

Wil je een job die nauw aansluit bij jouw waarden en competenties? Je hebt, voordat je aan een loopbaanbegeleiding begint, steeds recht op een verkennend gesprek! Laat me gerust weten of je nood hebt aan zo’n gesprek via onze website, zodat we snel kunnen bespreken wat jou bezig houdt.